Mi a véleményetek arról, hogy sok élelmiszerbolt zárva tart 24-én, míg mások nyitva lesznek?
Szerintem tök felesleges, az emberek nem fognak éhen halni, csak mert 1-2 napig nincs bolt.
Már amúgy iz úgy vásárolnak, mintha az apokalipszis jönne, csak van két napra kaja otthon, nem?
Nyugodtan bezárhatna mindegyik, az ott dolgozóknak is kijárna az ünnepi pihenő.
Ez egy új-kapitalista szokás lett, hogy szombaton, vasárnap, ünnepnapokon is nyisson ki a bolt, mert, ha nem lehet összedől a világ.
Amikor az volt a trend, hogy vasárnap a boltok zárva vannak, senki nem nyavalygott, tudta mindenki, hogy hétfőig előre be kell vásárolni.
Én azt nem értem, hogy egy kajabolt, miért nem 0-24-es???
Aztán meg sírnak, hogy nincs lóvé. De miért is lenne, amikor a nap felében zárva vannak, meg sok hétvégén is?
9, igen.
Itt írtam pont egy kérdésre, a szomszéd a lidl-ben dolgozik, verte a mellét, hogy zárva lesznek. Másnap már morgott, hogy be kell mennie a 24 helyett 23-án (nem tudom, mit gondolt, a havi munkaidő nem lesz kevesebb). Aztán mikor sorba jöttek a hírek a zárvatartásokról, ki volt kelved magából, hogy akkor ő most csak az aldiba mehet 24-én vásárolni?
Nekem anyukám 50 évet dolgozott a kereskedelemben. Mindig nyitva voltak 24-én, délig. Mégis mindig volt ünnepi vacsi, volt fa, volt minden és nem halt bele se ő, se mi. Sőt, mire hazajött, mindig mi vártuk ebéddel, tele fürdőkáddal. Amíg fürdött, apuval puccba vágtuk a konyhát, előkészültünk a díszítéshez...
Én azokat sajnálom, akik 22-23-án dolgoznak, sokszor 12 órát, mert esélytelenek lesznek már aznap este normális kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt venni.
Bőven elég lett volna délben bezárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!