Téged zavar vagy elégedett vagy az üzletekben a kasszázás sebességével? Volt már belőle problémád?
Én a Tesco, Interspar kasszásaival tökéletesen elégedett vagyok.
Az Aldiban már kicsit jobban szaporázzák, a Lidlben meg folyton torlódik az áru. Hiába próbálok a lehető leggyorsabban pakolni, azért a törékeny dolgokat, vagy ami kiszakadhat (pl.tejfölök/joghurtok fóliái, zöldségek/gyümölcsök zacskói stb), nem fogom besöpörni a bevásárlókocsiba.
Ketten járunk a feleségemmel a havi nagybevásárlásokra, ő foglalkozik a fizetéssel, én pedig pakolok....nem érzem magam egyáltalán lassúnak,de néha így is előfordul hogy a fizetést is befejezi, mire én az utolsó terméket is a kocsiba visszarakom.
Rendben van hogy sokakat bosszant a sorbanállás,sietne,stb....na de nekik ott van mondjuk az önkiszolgáló kassza.
Meg azt mondják hogy a gyors kasszázás például javítja az üzlet megítélését...legalábbis a vezetők szerint. Hát találjanak ki mást, ami miatt jobb véleménnyel lesznek a vásárlók az üzletről.
Mi mondjuk ilyenkor rászánjuk azt a pár órát a nagybevásárlásra, nem sietünk...ne nekem kelljen már egy fittness órát lenyomnom a kasszáknál az elpakolással, csak azért mert a semmirekellő vezetőik ostorozzák a kasszásaikat, hogy minél gyorsabbak legyenek. Nekem mondjuk ettől nem lesz vonzóbb betérni egy üzletbe...sőt!
Az utóbbi időben már csakis a saját tempómban pakolok (nem szándékosan lassan hogy szívassam pluszban őket, de azért nem kapkodok), ha feltelik a kassza vége majd lelassít.
Aztán lehet rám és hozzám hasonlóan gondolkodókra mondani bármit, én fizetek a termékekért és nem szeretném ha törne/sérülne, stb.
Meg tudtommal ők vannak a vásárlóért, és nem fordítva.
Úgyhogy lehet szidni a vezetőséget a hozzáállásáért amiért a pénztárost hajtja és nem a vevőt szidni,hogy ő milyen tempóval pakol.
A Tescoban már ezer éve nem fizettem, azt nem tudom. A Sparban általában normális tempót diktálnak. A Penny, Aldi, Lidl viszont... oké, a Penny még a jobbik eset, viszont ott én azt nem szeretem, hogy azért ott is sietnek, és nálunk a környékünkön sok olyan Penny van, ahol a kassza után nincs az a kis elpakolótér (ahova a pénztáros letolja az árut), hanem van a pénztáros mellett 20 centi szabad hely, és oda van minden torlaszolva és mindent onnan kell elkapkodni. Viszont van ilyen Aldi is, és na, amikor így van kialakítva a pénztár, az engem nagyon idegesít. Persze, ilyenkor lehet azt csinálni, hogy a vásárló lassan elpakolja onnan a dolgokat, és a pénztáros majd vár, viszont akkor még én érzem magam kellemetlenül.
Amúgy most eszembe jutott, hogy én miért is utálok a Tesco sima pénztárához menni... ott általában nagyon lassúak. Nem, nem normális tempó, hanem kifejezetten lassúak és tökölés az egész, legalábbis itt a helyi Tesconál régen mindig ilyen volt, és már le is szoktam róla. Avval amúgy nincs bajom, ha normális tempóban megy a dolog, szerintem most nem azon múlik, hogy kivárod az előtted levőket a pénztárnál, viszont azért amikor kifejezetten lassú a pénztáros, az ugyanolyan idegesítő, mintha gyors lenne.
Önkiszolgáló kassza és problem solved.
Amúgy meg nem érdekel. Pakolok a SAJÁT tempómban, ha várnia kell a sornak, akkor vár. Kibírja azt a félpercet.
Hát hogyne, még dolgozzak is helyettük :)
Polcokat ne töltsek fel? :)
(Ha csak pár dolgot veszek akkor azt használom, nem állok sorba.)
Mint mondtam is ők vannak értünk, nem fordítva...én a magam tempójában pakolok vissza, ha mindent elraktam utána fizetek.
Ne a vásárlónak kelljen már azért kapkodnia, mert őket ilyen feltételek mellett dolgoztatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!