Milyen zöldségeket szoktatok venni?
Nem túl változatos a zöldségfogyasztásom, vagy azt hiszem. Sárgarépa, karfiol, brokkoli, hagyma, fokhagyma, krumpli, fokhagyma, spenót. Kb ezeket veszem, mást nem nagyon.
Ti mit szoktatok venni? Elsősorban friss zöldségek, esetleg fagyasztottak érdekelnének.
Az élelmiszerek kategóriába akart menni, de már mindegy.
Fontos, hogy könnyen feldolgozható legyen, mert nagyon béna vagyok konyhában.
Szoktam nyersen enni katalábéty retket, jégcsapretket, káposztát (utóbbi hármat fermentálni is)
A szokásos paradicsom, paprika, kaliforbiai paprika
Ebédekhez brokkoli, karfiol, gomba, cukkini, patiszon, főzőtök, padlizsan (ami akciós, most ezek szezonálisak)
Főleg azt érdemes venni, aminek éppen szezonja van.
Teljesen más az a zöldség, gyümölcs, amit a természetes napfény érlelt, mint a fóliában nevelt.
Ez nem azt jelenti, hogy a fólia alatt neveltet soha nem veszem meg, sokszor nem is lehet tudni, valójában honnan származik.
Ilyenkor már bőséges a választék a friss zöldségekből, az általad említetteken kívül vannak különböző étkezési tökök (spárga tök, csillagtök, kolbász tök, cukkini), karalábék, káposzta félék, padlizsán, a különböző uborkák, leveles saláták, stb.
A zöldség vásárlás természetesen nem úgy működik, hogy összevásárolok mindent egyszerre.
Azt veszek, amire éppen szükség van, pl, ha zöldbab levest szeretnék, akkor ahhoz a babot, ha hús lesz ebédre, valamilyen salátának valót (pl uborka, vagy fejes saláta), stb
Nemsokára csúcsra ér a kovászos uborka szezonja, azt elkészíteni sem egy ördöngös művelet, csak ahhoz másabb uborka kell, mint a salátába.
Egyéni ízléstől függő, ki, milyen zöldségfélékből, milyen ételeket készít, van bőven választék, de én sem eszek pl spenótot, spárgát, van olyan a családban, aki az édesburgonyát nem kedveli, stb.
Tehát ne az legyen a kiindulási pontod, hogy mások milyen zöldségeket vásárolnak.
A kapor, ami nem is zöldség, inkább fűszer sokaknak a kedvence, mások már a szagát sem bírják. Gyerekként én a töklevest, tök főzeléket nem szerettem, ma már jóízűen eszem (kaporral).
Bátran próbáld ki a zöldségeket, van közöttük olyan, amit, akár nyersen is meg lehet enni, és nem csak a paradicsom, paprika, hagyma, retek, de pl a zsenge karalábé is finom nyersen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!