Miért drágább a magyar Lidl, mint az osztrák? Mi az oka annak, hogy ott 3x a fizetés, és itt drágább ugyanaz a termék?
Meg lehet nézni az interneten elérhető osztrák szórólapot, és össze lehet vetni az ittenivel.
Ugyanazok a termékek, még így "erős" forint árfolyamon számolva is nálunk drágább minden 20-30%-kal.
Mivel magyaráznád ezt egy pl. Budapestre látogató osztráknak?
Árstopok, kötelező akciók, külön adók, európa legmagasabb adója, stb... Ezeket a veszteségeket nyilván nem a bolt fogja megfizetni, hanem a vásárló, úgy, hogy minden más termék árát megemelik. Nyilván nem fognak egyetlen fillér profitról se lemondani, a magyar kormány hóbortjai miatt.
Ezek az extra költségek mind a mi zsebünkből kerülnek ki.
Nem olcsóbb, csak akkor, ha olyan terméket hasonlítunk össze, ami Ausztriában éppen akciós, Magyarországon meg nem.
Én Ausztriában dolgozom, minden nap int vagyok, ott vásárolhatok ahol akarok, nagyrészt Magyarországon szoktam és nem azért, mert többet akarok költeni.
7-es!
Tudnál néhány konkrét árat mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!