Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » A biztonsági őr biztos engem...

A biztonsági őr biztos engem figyelt a multam miatt?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron a debreceni Interspárban 15 db taft hajzselét akartam fizetés nélkül elhozni, egyéb terméket kifizettem. A pénztártól mentem el és a biztonsági őr kérdezte, hogy "Mit vásárolt?" Lebuktam, gondoltam. Meg kellett mutatnom a táskám, ő meg a kamerafelvételt mutatta. Be kellett menni a főnökéhez. Mindketten diszkréten szépen beszéltek velem, önként kipakoltam és visszaadtam a taftokat, kár nem keletkezett. Viszont kihívták a rendőrséget, bilincsben vittek el, be ajartak fogdára tenni, hogy màsnap a bíróság kimond egy büntetést, de késő este fél 11-kor kiengedtek a kapitànysàgról. A bíróság pedig levélben idézett októberben, elmentem és egy figyelmeztetést szabott ki azaz semmit. 10 perc volt a tárgyalás.

Én hónapokig ndm jártam abban az Interspárban, pedig a lopáskor mondtam a biztonságinak, hogy többet ide be nem tehetem a lábam gondolom... A biztonsági mondta, hogy dehogynem, vàsárolni jöhetek.

Ma voltam ott, a bejáratnàl egy asztalnál ül.a biztonsági őr, előtte vannak a monitorok. Pont az volt, aki tavaly nyáron tettenért. Rámnèzett, köszöntem, aztán visszaköszönt. Vagy megismert vagy nem.

Ha megismert, akkor biztos, hogy a kameràkon engem figyelt, követett a kamerákkal, vagy nem feltétlenül?

2023. febr. 5. 19:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Csoda hogy nem hívták a rendőrséget.

Én nem cigizek, nem élek semmi egyébbel, ritkán iszok csak. Nem nagyon van semmi amibe bele lehetne kötni.

Volt olyan is mikor egy kissebb boltban voltam és mind a 4 ember engem nézett, hogy mit csinálok.

Néha picit irritáló, de utólag csak nevetek rajta.

2023. febr. 5. 22:50
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Mièrt hívtàk volna a rendôrsèget..?

A cigarettàèrt?:D vagy a metszôollòèrt..?

Hát azèrt na…kertèszkènt elèg sokat hasznàlom ès az ollò egy olyan dolog ami mindig kell ès mindig eltûnik ha nem nàlam van..

Rutinsserûen megy az ollòdolog..mimor hazaèrek az ollòt is a kulcsok mellet tartom..

Az autòbe ki b szàllàsnàl is mindig a pohàrtartòba teszem ès mikor szàllok ki

Kulcs ès ollò…

Fontos ès dràga is

Mellesleg tokban van ès tokostol eggyütt hordom mindig magammak(amikor munkàsban vagyok)

Mint egy nemtudom milyen mesternek a mèrôszalag

2023. febr. 5. 23:10
 13/23 A kérdező kommentje:

Egyébként mikor eltettem nyáron a taftokat, a pénztárat elhagytam, közeledtem a kijárat felé és oldalt volt kb.4 méterre a biztonsági őr. Mimkor mondta, hogy "Mit vásárolt?", tudtam h lebuktam. Azt is csinálhattam volna, hogy uccu neki, kifutok és elfutok oszt kész. A bizt őr nem volt már fiatal, valszeg nem tudott volna utánam futni.

Viszont akkor meg kihívtàk volna oda a rendőrséget és amikor kijöttek volna, mondták volna, hogy ez a szemèly a kamerán lopott és mikor megszólítottam elszaladt, elment. Ekkor is elkaptak volna, mert kameráról ha sikeresen azonositottak volna, lejöttek volba a lakcímemre és elfogtak volna. 48 öràn belül meg tettenérésnek szàmít és vslszeg akkor is bilincsben vittek volna el.

Bár, ha elszaladtam volna, lehet nem hívnak rendőrt, bàr sztem igen, mert akkor a 15 db taftot ami 15.000 forint,el tudtam volna tulajdonítani.

2023. febr. 5. 23:17
 14/23 anonim ***** válasza:
91%
Jaj, már ebben a topikban is megjelent levigyula? Igen levike, te is tudod, hogy ismernek Debrecenben, hiszen ezért jársz más városba lopni. Nemrég kaptak el újból, te írtad, a jegyzőkönyvet is feltöltötted és belinkelted. Nem igaz?
2023. febr. 6. 00:22
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

De mit érdekel téged, ha néz?

Megint lopni mentél oda?

#8-as, azért ez is érdekes:

"Majd jött is az inas…na ott màr robbantam" Véletlenül se jutott eszedbe, hogy csak melózik igaz? Mit érdekel téged, ha nem lopsz? Megmondod, hogy nem lopsz, és kész. Komolyan, nem értem az ilyen embereket.

" 8-10percig körbe körbe meg nyomtam a dudàt"

Alapvetően a KRESZ szabályok érvényesek a bolt saját területén is, kiegészítve a bolt saját szabályaival (úgy, hogy azok ne írhassák felül a kreszt) ha pedig közterületen volt, akkor simán a KRESZ.

És ha van jogsid, akkor pontosan tudod, hogy ez szabálysértés.

Úgyhogy akár vissza is mehetsz megköszönni az őröknek a jóindulatukat, hogy nem intézkedtek emiatt!

2023. febr. 6. 06:18
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"...kitettem egy papírt az ajtóra. A papírra azt írtam, hogy vigyázzanak, előzzék meg a lopást, meg ilyeneket. Azért írtam oda, mert már nem akartam jönni, ezzel magamnak írtam igazából, hogy ne jöjjek vissza lopni, mert már tudtam, hogy figyelnek. Odaírtam, hogy a tolvaj hétfőn is járt az iskolában, de én voltam az."

Behalok ezen a faszin, komolyan :D :D :D

2023. febr. 6. 09:06
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

15 nyilvàn kellemetlenü èrint ennyi

Fôleg ha szinte màr a zsebemben àll a ficko..

melòzzon de valahogy diszkrètebben

Jogsim van igen..de nemtudom hogy kinek àrtottam aZzal hogy köröztem ès dudàltam..???

Sehol semmi nem tíltja hogy dudàlj

Sem azthigy a parkolòban furikàzzak…..

2023. febr. 6. 10:33
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

17, jogos amit az őrről mondasz, és ez a trend mára már kihalófélben van, pont ezért.

Viszont -nem kötekedésből, csak a pontosság kedvéért-

"Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint - lakott területen kívül - az előzési szándék jelzése céljából szabad.”

Azt pedig 1 másodperc alatt fogják kideríteni, hogy fennált e, illetve hányszor, milyen hosszan balesetveszély.

A parkolóban való furikázást illeti, ezt az adott bolt saját szabályai szabályozhatják, illetve- mivel nem közterület, hanem közönség előtt megnyitott magánterület- bármikor kitilthatnak onnan az őrök, saját hatáskörükön belül. Mivel a szerződés által a "birtok védelem" a biztonsági őr cégre van testálva.

Mondom, nem kötekedésből, nyilván egy ilyen piti dolog miatt senki nem fog semmi ilyet csinálni, mert pont leszarják, csak úgy beszélgetésből mondom, hogy egyébként nincs igazad.

Ártani senkinek nem ártottál, de ez attól még szabálysértés (mármint az indokolatlan duda) és ha sokáig, zavaróan csinálnád az üzlet magán parkolójában, egy túlbuzgó ügyész birtokvédelmi eljárást is indíthatna ellened... :)

2023. febr. 6. 11:31
 19/23 anonim ***** válasza:
80%

Srbija do tokija

Itt nàlunk Szerbiàban ùgytudom hogy csak a fôvàrosban Beograd/Belgràd ban ottis a szûk központban van tiltàs a dudàlàsra

Ill pàr helyen ahol tàbla jelzi

Namindegy a lènyeg szerintem hogy “megèrtettük”egymast

Azòta semmi gond lehet figyelnek de max a kameràkon ès az eggyikkel köszönôviszonyban vagyok

Nincsennek a “zsebemben” nem fagatnak ha valamit visszateszek hogy mièrt tett vissza?mièrt nem veszem meg?

Szòval vègülis egy kics kölcsönös bosszantàs ès megèrtettük egymàst ès azòta

Szia szia

Szeretem egy kicsit ezt a fos orszàgot..:D

2023. febr. 6. 11:45
 20/23 NTBS ***** válasza:
100%
Lehet, hogy felismert. Inkább máshová menjél.
2023. febr. 6. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!