A szupermarketekben vásárolt zöldség és gyümölcs szemre hibátlan, de néha rossz ízű és szagú. Ma pl. koktélparadicsom, banán. De néha a kígyóuborka, rppa... Mi okozhatja?
Figyelt kérdés
2023. febr. 1. 18:24
1/8 anonim válasza:
Talán az a vegyszer, amivel bepermetezték, hogy a gyümölcs 6 hónapig is elálljon szobahőmérsékleten. A nyaralónkban maradt olyan Sparos alma, ami ősszel vettünk és jövő év tavasszal még mindig nem volt rohadt, erősen összeszottyadt, de szinte kökemény maradt.
2/8 anonim válasza:
Kívül a rászórt vegyszer miatt nem tud romlani, szép marad és mérgező, belül romlik, ahová nem jutott annyi növényvédőszer. Nekem is volt otthon paradicsomom, ami több hónap múlva is úgy nézett ki, mint amikor megvettem. Azóta nem veszek onnan zöldséget, ahonnan azt vettem.
3/8 anonim válasza:
#1 te is panelba nevelkedtél, és/vagy nagyon fiatal vagy. Az alma őszi gyümölcs. Régen teljesen átlagos volt, hogy több ládával eltettetek az emberek a kamrába, és bizony tavaszig, nyárig kitartott minden probléma nélkül.
4/8 A kérdező kommentje:
Sajnos hiába mosom meg, a szaga, íze továbbra is megmarad. És képzelem, milyen egészséges. Kidobott pénz ez is.
2023. febr. 1. 20:23
5/8 anonim válasza:
Nem tudom ti honnan vesztek gyümölcsöt és zöldséget 1 és 2 de megnézem én azt neked, hogy egy bolti gyümölcs / zöldség mikor áll el ilyen sokáig.
A növényvédőszertől nemtom mit kell f*sni azt hiszed pista bácsi a piacon nem permetez? Sehol nem kapsz vegyszermentes terméket mivel nem gazdaságos úgy termelni, hogy a felét megeszik a kártevők.
6/8 anonim válasza:
#5: Az a paradicsom egy olyan élelmiszerüzletből volt, ami már legalább 25 éve ugyanott működik. Pillanatnyilag semmilyen lánchoz, franchisehoz nem tartozik. Nyilvánvaló, hogy ha nem bio-t vesz az ember, az kapott permetet, de ha több hónap múlva is kemény és piros egy paradicsom, akkor az nem élelmiszer.
7/8 anonim válasza:
Ilyen helyeken csak génmanipulált zöldséget és gyümölcsöt lehet kapni, ezeknél minden is előfordulhat.
8/8 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy permetezik a zöldséget, valószínűleg a raktározás folyamán is kap vegyszeres kezelést, de azért ritkán ennyire rossz. Különben a "bio" cuccokon is lehet néha érezni.
2023. febr. 2. 09:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!