Hogyan kell hivatalosan mondani?
"Hangmérnök vagy sem"
El vagy kicsit tévedve :)
"Miért, nem te vagy a 49-es?"
Nem, én egy másik olyan ember vagyok, aki hallja, hogy a röviden kitartott L hang közbeni szájüregi ö vagy ü hangot hall mindenki, amit simán csak ignorálsz, nem kell foglalkoznia senkinek azzal, hogy ki mit hallat vagy hall egy D-L találkozás L hangja mellett. De én is majdnem hangmérnök lettem, aztán maradt hobbi. Azért vagy eltévedve, mert barátunknak abból van sok pénze, hogy képes ennél sokkal összetettebb dolgokat is tudatosan hallani, amikor csak akar. Ilyen egyszerű dolgokat nem tud nem jól hallani. Gyakoratilag 1kHz-en belül kezdené lehúzni a megfelelő frekvenciákat parametrikus ekvalizeren, hogy a két-három meghatározó Ü vagy Ö üregrezonanciát csillapítsa, csak ennyire hall ugyanúgy, mint Sanyi, aki "oda akarja hallani az Ü-t".
"Nem, én egy másik olyan ember vagyok, aki hallja, hogy a röviden kitartott L hang közbeni szájüregi ö vagy ü hangot hall mindenki, amit simán csak ignorálsz"
Ezt pont hogy nem ignoráltam, mert még én vetettem fel elsőnek hogy mi magyarok így tompítjuk a magánhangzótorlódást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!