Hogyan kell hivatalosan mondani?
Figyelt kérdés
Lidl, Lidöl, Lindül, Lidi, Lidli? Ki hogy mondja és hogyan kellene mondani?2022. júl. 27. 19:58
22/65 anonim válasza:
A LIDL írott forma még mindig....
🤔 szóval még mindig nem vagyunk előbbre....
23/65 anonim válasza:
Lidül, én a reklámokban is így szoktam kihallani, de hát ki hogy hallja:D
24/65 anonim válasza:
Az angol nyelvű területeken az Aldit például all-di-nek (óldij) ejtik, a LIDL-t pedig lee-dell-nek, vagyis lídel-nek. A cikk leírja, hogy ezeket a német kiejtés szerint áldí-ként és lídűl-ként kellene kimondani.
25/65 anonim válasza:
Én valahogy így, és ez a "hivatalos": https://www.youtube.com/watch?v=vm4li3T5w9E
26/65 anonim válasza:
A német magyar fordító tényleg lidöl-nek ejti.
Mi többnyire a lidlibe szoktunk járni.
27/65 anonim válasza:
25-ös: egy NÉMET szó HIVATALOS kiejtését ne egy ANGOL oldalon keresd!
Németül úgy mondják, ahogy írják, nincs benne semmi plusz magánhangzó.
28/65 anonim válasza:
Magyarok vagyunk, kreatívak vagyunk. Az Auchan pl sokaknál "madaras teszkó" néven fut. Felőlem hívhatja bárki bárhogy a Lidl-t is, én úgy ejtem, ahogy írják. Slusszpoén, a Lidl magyarországi székhelye:
Lidl Magyarország
1037 Budapest, Rádl árok 6.
29/65 anonim válasza:
27, a német sem tud kimondani 2 mással hangzó betűt egymás után anélkül, hogy elé/ mögé ne kerülne bármi....
30/65 anonim válasza:
Mami egyszerűen csak "lid"-nek hívta.
De neki a Cba "ciba" volt, a Penny meg "penyi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!