Miért nem lehet egy kisboltban 25 deka szeletelt kenyeret venni? Azzal indokolták, hogyha felbontani egy kilós csomagot, a maradékot nem tudják eladni. Szerintem ez nem a vásárló problémája.
28/30, ez nem a kareskedő problémája.
Én meg zsiráf steaket szeretnék alpesi tejből kézzel köpült fűszervajjal, de nem állok neki hisztizni, hogy a helyi hambisnál nincs ilyen opció.
Nem minden az én igényeim vagy a te igényeid köré idomul, ez van, ezt kell szeretni.
Felnőtt ember vagy.
Komolyan, mint az óvodában...
Hát akkor el kell menni olyan boltba, ahol a te kívánalmaidnak megfelelő a választék.
A kereskedő olyan termékeket tart, ami jól fogy, és amit sokan keresnek.
Ha te lennél boltos, akkor tartanál olyan (gyorsan romló) terméket, ami 10 esetből 7x ott marad a polcon, mert egy-két bizonyos vevő pont nem hozzád jött azon a héten vásárolni???
Naugye!
"Nem minden az én igényeim vagy a te igényeid köré idomul, ez van, ezt kell szeretni."
De, egy normális társadalomban pont hogy a VEVŐ igényeinek kellene érvényesülnie. Nem pedig annak hogy egy kereskedő hogyan tud az adott termékkel trükközni.
33: fájdalmasan nem akarod érteni....
Te itt EGYÉNI igényen próbálsz rugózni.
A vevőK igényeinek megfelelően érvényesül a bolt kínálata.
NEm is értem, hogy jön ide, hogy trükközik a kereskedő....
Pont, hogy NEM AKAR trükközni a te kedvedért... Mert te a hatályos törvények megszegésére akarod buzdítani (bontsa fel a kilós kiszerelést).
"Ha te lennél boltos, akkor tartanál olyan (gyorsan romló) terméket, ami 10 esetből 7x ott marad a polcon, mert egy-két bizonyos vevő pont nem hozzád jött azon a héten vásárolni???"
Ha már lenne egy bejáratott vevőkőröm akiknek ismerem az igényeit, akkor igen tartanék
"De, egy normális társadalomban pont hogy a VEVŐ igényeinek kellene érvényesülnie. Nem pedig annak hogy egy kereskedő hogyan tud az adott termékkel trükközni."
Nem, a vevőnek/vendégnek nincs mindig (sőt, általában) igaza. Az átlag ember lóf@szt nem tud a kereskedelemről vagy az élelmiszer iparról, a termék elfogyasztásán kívül sok köze nincs hozzá.
A boltos/szakács/pék munkája viszont az, hogy az adott termék el legyen adva, és a lehető legnyereségesebb, legkeresettebb legyen. És hát nyilván jobban ért hozzá mint te, mert ezzel foglalkozik.
A fogyasztóvédelem majd meg a körmére néz, hogy a trükközés ne legyen egészségre meg környezetre ártalmas.
De ja, az a szíve joga a boltosnak, hogy azt áruljon amit akar, és annak adja el, akinek akarja.
Ha te pl büdös retkes ruhában mész, akkor is kérdés nélkül kirakhat mint a macskát sz@rni. Ha úgy látja, hogy lopsz, akkor is kitilthat.
Ha úgy dönt, hogy ő holnaptól nagyker, és csak 10 kilós tételekben, megrendelésre ad el pékárut, ahhoz is joga van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!