Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért van minden Aldi közelébe...

Miért van minden Aldi közelében egy Lidl is?

Figyelt kérdés

Nektek feltűnt már, hogy szinte mindig egymástól 2 kilóméteres körzetben van 1-1 Aldi és Lidl? Mi lehet ennek az oka?

Szerintetek melyik a jobb?

2022. jan. 29. 16:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%
8, hogy jön ide hogy mennyi eszem van? Én csupán leírtam a tényt hogy nálunk van a városnak olyan pontja ahol van Aldi, Lidl pedig sok km-re arrébb. Ha fejre állsz, akkor sincs ott Lidl, ez nem arról szól hogy kinek mennyi esze van 🤷‍♀️
2022. jan. 29. 18:55
 12/16 anonim ***** válasza:
92%
5. 6. Nálunk is egymás mellett van mindkettő
2022. jan. 29. 18:55
 13/16 A kérdező kommentje:
Azt írtam hogy "szinte" mindenhol, ebbe beletartoznak a kivételek is. De nagyobb arányban van egymás mellett kettő mint hogy nincs. Pl BP közepén ahol a ház aljában van konkrétan még ott is van egy lidl meg egy aldi is.
2022. jan. 29. 20:05
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért messze nem így van mindenhol, de valóban gyakori, hogy egymásra települnek.

Nyilván végeztek számtalan üzleti elemzést, ami kihozta, hogy az átlagos vevőkörük a kényelem helyett a jó ár-érték arányt részesíti előnyben, így hajlandó mindkettőbe elmenni vásárolni és így a közelségük még kifejezett motivátor is lehet a vevők számára.

2022. jan. 29. 23:21
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Németországban tényleg sok helyen ez van de ott nem 2km van 2 üzlet közt hanem kb 100méter .

Budapesten egy dél pesti kerületében viszont ahol laktam ott elég messze voltak egymástól.

2022. jan. 30. 06:18
 16/16 anonim ***** válasza:
78%

Mert az Aldi üzletpolitikája, hogy közvetlenül a konkurencia nyakára telepszik. A XVII. kerületben például 2-2 van belőlük: az egyik páros 1 kilométerre van egymástól, míg a másik konkrétan egymás mellett. Mindkét esetben az Aldi érkezett később.

Még a szolnoki Auchan parkolójában is van egy Aldi.

2022. febr. 13. 12:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!