Ez igaz? krémleveseket és a tyúkhúslevest, ha 4 óránál többet vannak 5 fok feletti hőmérsékleten, nem ajánlott megenni.
Kedden reggel főztem húslevest, jó zöldséges, szerdán délben lett hűtőberakva, na most ne egyem meg, mert gondom lesz?
Nem savanyú.
Érezni fogod ha baja lett.
Nekem ha délre kész, még mindig olyan meleg, hogy nem mehet a hűtőbe, és jó, ha délután 5-re oda kerül. Sosem vol semmi baj. Egyszer gyerek koromban lett nagyanyám levese 3 naposan rossz ízű, beleettem, mert a szagán nem éreztem, aztán kiborítottuk, attól a falattól nem lett bajom.
Miért nem raktad hűtőbe? A húsleves vagy egyéb húsos leves veszélyes étel ebből a szempontból.
Én bográcsos, isteni babgulyással jártam így, hogy estére lett kész, persze tűzforró volt, reggelre megromlott. :(
Megtanultam, hogy akármilyen forró, 2-3 órán belül be kell rakni a hűtőbe. Az edényből ki kell szedni több kisebb edénybe, ha nyár van, akkor akár hideg vízbe állítva hűteni. Húslevest természetesen leszűrni, húst zöldséget különszedve.
A romlott húsleves rossz ízű és zavaros mosogatólének látszik.
Melegítésnél azonnal észlelhető, ha romlott.
Habzik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!