Milyen üzlettípusnak hívjuk hivatalosan azt a boltot, amelyik nem önkiszolgáló, hanem az eladótól kell kérni mindent?
Gyógyszertárnak!😀
De most komolyan, van még ilyen bárhol az országban?
Mert én a munkámból kifolyólag bejártam a legutolsó határszéli zsákfalut is, de ilyennel már vagy 10 éve nem találkoztam.
Talán esetleg hagyományos kiszolgálásnak lehet nevezni,... de mi értelme, ha nincs ilyen?
3-as: akkor elég sok részt kihagytál, mert rengeteg helyen van, még városokban is.
Felénk ezeket kisboltnak nevezik, mert általában családilag müködtetik.
Gondolj amit akarsz!
A legeldugottabb, legkisebb helyen is, a legpicsányibb boltban is ki vannak rakva a cuccok, csak a kimérős, vagy a drága cuccokat kell pultnál kérni.
De nincs gond, írd le a települést és megvitatjuk!
(3-as voltam)
5-ös válaszolónak igaza van. A legkisebb boltnak már 40 évvel ezelőtt is voltak "válogatós" részei. (Gyümölcs, liszt, cukor, stb., stb.) A pultnál felvágottat, sajtot, kenyeret, kiflit, legfőképp hűteni való cuccot kellett kérni.)
Nem volt olyan, hogy mindent az eladótól kellett kérni. Ezért külön neve sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!