Hogyha felgyűlik sok apróm és nem tudok vele mit csinálni, ezért pl. egy Tesco önkiszolgáló automatába úgy fizetek ki pár ezer forintot, hogy ilyen 10-20 forintosokkal, akkor rám szólnak?😂
Én mindig ezt csinálom XD
Legalább nem néz szúrós szemmel rám a pénztáros és megszabadulok az aprótól (amúgy bizonyos összegig a pénztárosnak is kötelessége elfogadni az aprót, de engem nagyon feszélyez amikor gonoszul néznek rám miatta és a sor is hosszú mögöttem)
Régebben én kávéautomatába dobáltam be, de már nem iszom automatás kávét.
Még boltban is van, hogy kifejezetten örülnek neki. Tényleg. Párszor csináltam olyat is, hogy ameddig állok a sorban kiszámolom forintra, hogy mennyit fogok fizetni (rendes "nagy" pénzekkel), majd várom a sorom addig elkezdem magamnak váltogatni. 100 ⇔ 50 + 50, 50 ⇔ 20 + 3x10, 20 ⇔ 10 + 2x5, ...
Hivatalosan csak 50 db pénzérmét kell elfogadniuk vásárlásonként, de nem hiszem, hogy a gépekbe van beállítva bármiféle korlát.
Egyébként ja, a több ezer forint 10-20 Forintosokkal azért egy kicsit ciki, de pár száz Forintnyi aprót én is szoktam így elhasználni. 15-30 db érmét gyorsan beszór az ember és nem is nézi senki furának, 100-200 db azért már egy más nagyságrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!