Az embereknek nem volt fura mikor először megjelentek az önkiszolgáló boltok hogy mindent maguknak kell megkeresniük és nem kérik valakitől? Okozott ez kellemetlenségeket?
"Szerencsére" vagyok annyira öreg, hogy ezt meg tudom válaszolni!:)
Rettenetesen élveztük és mindenki 3x annyit vásárolt mint a hagyományos boltban, mert meglátott ezt is-azt is.
Viszont nagy jövőt nem jósoltak ennek a formának, mondván, hogy a lopások miatt csődbe fog menni. Hát ennyit lehet hinni a jóslatoknak!:)
Nekem Bécsben volt élmény a hipermarket. Meg amikor a boltban elüvöltötte magát a nagyobbik fiam /volt vagy 4 éves/, hogy BANÁÁÁN!
Meg hogy vissza kellett menni lemérni a banánt, mert nálunk az önkiszolgáló mérleg /meg az arcetli/ meg nem volt divat.
Meg annó még elekromechanikus péntárgépek voltak, és a 80-as években még ritkaság volt a full elektronikus péntárgép.
1984-ben nylít nálunk egy ABC, ott már elektronikus volt minden gép (persze a nyomtatórészt leszámítva), és a későbbiekben, 2-t még korszerűbbre cseréltek, ami már tényleg komoly cucc volt (angol), míg valamelyiket miután bedöglött, a hagyományos elektromechanikusra cserélék le (visszafejlődés), 8 kassza volt a boltban, így a kezdeti egységesség után lett 3 féle gép is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!