Hova szoktatok járni élelmiszert vásárolni Budapesten?
Nem szoktam az arakat figyelni, inkabb csak nem vasarolok foloslegesen. Zoldsegeshez jarok mert ha ott azt mondom, hogy egy darab akarmit akarok - nem neznek ram hulyen :) Hentesnel is ugy kerek, hogy 2 szelet husra van szuksegem - es nem veszek egy egysegcsomagot.
En igy sporolok mert eszrevettem, hogy hiaba olcsobb a rosszabb minosegu - akkora csomagokban kell megvenni a boltban, hogy csak foloslegesen tulzabalja magat az ember, mert ha x mennyiseg van, akkor azt el kell kesziteni. En nem igy elek!
Kisboltokba jarok, csak annyit veszek amennyire abban a pillanatban szuksegem van - nem raktarozok otthon, mert vagy kenyszerbol meg kell ennem, vagy megromlik ido kozben.
Budapestrol Pomazra jarok henteshez, vagy ha kulonleges alapanyagra van szuksegem akkor kimegyek Szigetszentmiklosra a Rozmarhoz.
Zoldseg gyumolcsot az utszeli arusoktol szeretek venni.
Kozert aruert pedig a METRO aruhazak valamelyikebe megyek.
"Zoldsegeshez jarok mert ha ott azt mondom, hogy egy darab akarmit akarok - nem neznek ram hulyen :) Hentesnel is ugy kerek, hogy 2 szelet husra van szuksegem - es nem veszek egy egysegcsomagot.
... akkora csomagokban kell megvenni a boltban, hogy csak foloslegesen tulzabalja magat az ember, mert ha x mennyiseg van, akkor azt el kell kesziteni"
Miért kéne elkészíteni? Ha több szelet hús van összecsomagolva, de nekem csak kettő kéne, akkor a többit csak később készítem el (néhány napig még jó, olyat veszek eleve - vagy akár berakom a mélyhűtőbe, akkor jó sokáig is eláll, és akkor veszem elő, amikor én akarom, senki se sürget).
Ha a piacon venném, nem lenne higiénikusan előre becsomagolva, hanem a ki tudja hol járt kezével tapenolná a hentes, aztán meg ugyanazzal a kezével elvenné a pénzt...
A zöldség-gyümölcs meg szerintem pont fordítva van: a zöldséges néz rám hülyén, ha csak egy darab akármit akarok, ráadásul nagyon sokszor ő adja, nem válogathatok - a boltban viszont a kutyát nem érdekli, ha csak egy darabot veszek bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből, és a pénztárosnak is csak pont ugyanannyi dolga van vele, mintha kilószámra venném).
A Penny-be járok főleg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!