Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért teszik a boltban kötelez...

Miért teszik a boltban kötelezővé a bevásárlókocsi használatát?

Figyelt kérdés
Mióta covid van, nálunk a Pennyben már másodjára vezetik be, hogy csakis bevásárlókocsival lehet bemenni az üzletbe. Tavaly ki is fordultam, mert csak egy tábla csokit szerettem volna venni, úgyhogy nem értettem miért kéne tologatnom magam előtt szlalomozva, ma pedig azon gondolkodtam el, hogy komolyan ebben a vírushelyzetben kellene kézről kézre adnunk fertőtlenítés nélkül ezt az eszközt? Bánom, hogy kifordultam újra a boltból, és nem kérdeztem rá a biztonsági őrnél, hogy ennek mi célja van. Arról nem is beszélve, hogy sorra cserélgették a százasokat is a vásárlók egymás között, mert nem mindenkinél volt. Azt tudom, hogy a benti kosarakat azért cserélték le még régen nagy bevásárlókocsira, mert ezzel is azt sugallták a vásárlónak, hogy vásároljon még, alig vett még valamit, hisz elvesznek a termékek a nagy kocsiban, de azt végképp nem értem, hogy ilyen helyzetben miért nem próbálhatunk meg érintkezés mentesebben vásárolni.
2021. ápr. 13. 21:28
1 2 3
 1/21 PetheD ***** válasza:
24%
Ezt én sem értem. Nagyon jó kérdés. legközelebb kérdezz rá a biztonsági őrnél vagy az egyik dolgozónál.
2021. ápr. 13. 21:36
 2/21 anonim ***** válasza:
73%
Kosár nincs is kitéve?
2021. ápr. 13. 21:40
 3/21 A kérdező kommentje:
Kosár nálunk már 6-8 éve nincs kitéve. Ráadásul felvettek egy őrt csak azért, hogy a bejáratnál álldogáljon és ne engedjen be senkit nélküle.
2021. ápr. 13. 21:43
 4/21 anonim ***** válasza:
94%
Azért, hogy tudják hány ember van bent. A kocsik alapján egyszerűbb megszámolniuk.
2021. ápr. 13. 21:43
 5/21 anonim ***** válasza:
93%
Korlátozva van a boltban vásárlók száma, és annyi kocsi van kint hagyva. Ha nem vinne mindenki kocsit, nem működne a dolog.
2021. ápr. 13. 21:46
 6/21 A kérdező kommentje:

Hm, mondjuk erre nem gondoltam. Bár a mi esetünkben nem hiszem, hogy erről lenne szó, mert előttem bement egy fiatal pár egy darab kocsival. Ez egy jó megoldás lehet a korlátozásra, bár mivel az őr úgyis ott álldogál, számolni is tudná valami eszközzel.

Köszönöm a válaszokat!

2021. ápr. 13. 21:59
 7/21 anonim ***** válasza:
95%
Háztartásonként most már elég egy kocsi is, de ugyanúgy azokkal nézik, hogy hányan vannak bent.
2021. ápr. 13. 22:08
 8/21 anonim ***** válasza:
57%

Múltkor a Tescoban MINDENKINEK kosarat kellett fogni. Akkor is ha együtt vannak. Fejenként egy kosár XD Akkor is ha az üzletsorra mész a telefonos boltba XD röhej

Értem h a számlálás miatt van, de akkor inkább osszanak bilétát mint a próbafülkében.

2021. ápr. 13. 22:18
 9/21 anonim ***** válasza:
94%

Bilétát több "magyar" hajlamú hagyná el. Kosarat nehezebben teszi tönkre az átlag gyakoris felhasználó. Alapvetően jó ez a tokenes ötlet, de nem kivitelezhető. A következő vásárló akkor mehet be, ha szabad kosár van. Ez messziről látszik.

Nem olyan bonyolult ez amúgy. Kicsit végig kell gondolni mi célt szolgál. És ha nem vagy ellene a boltnak és a társadalomnak, akkor képes leszel a szabályokat betartani.

2021. ápr. 13. 22:25
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

MOST MÁR elég háztartásonként egy. Nem rég változtattak a szabályzaton. Ez a boltoknak a legegyszerűbb.

(Legalábbis egyszerűbb, mint hirtelen legyártatni 70 db bilétát.

A számlálós megoldás kisebb boltokban beválhat, de olyan helyen, ahol egyszerre kimegy 8 vásárló és bejön másik 4 elég nehéz.

Ők sem élvezik a helyzetet, de most mit csinálhatnának?

2021. ápr. 13. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!