10nm/1 ember törvény az élelmiszer üzletekre is vonatkozik?
Magyarország kormánya Facebook oldala közzé tette úgy fél hónapja hogy azon üzletek amik március 8.-án bezártak az enyhítések következtében kinyithatnak de csak 10nm/1fő alapon. Erre most kb 30 perce osztotta meg a kormány hogy az üzletekben 10nm/1fő tartózkodhat átlagosan. Na most ez akkor milyen üzletre érvényes?! Pl pepco/kik/stb? Vagy élelmiszer bolt?! Az emberek felvannak háborodva hisz ez nem enyhítés hanem szigorítás lenne nem? Szerintem rosszul fogalmazott a kormány és félre értették. Hisz elvileg enyhítenek nem???????
-mikor lesz ennek vége...-
"Továbbra sem értem, januárban alig voltak beoltva, bóklászhattak az üzletekben, most van egy halom beoltott és most meg nem lehet bóklászni."
Januárban más volt a vírus, mint most. A Neumann Lab közölte először, hogy a levett mintákban több, mint 90%-os volt az angol variáns. És a mintákban a vírus sűrűsége 10-20-szor, átlagosan 15-ször volt több, mint az első két (vuhani) hullámban. Amiből valószínű, hogy azonos körülmények között 15-ször több vírus van a levegőben. Ha az első két hullámban egy szennyezett helységben 15 perces tartózkodással gyüjtöttük össze a megbetegedéshez szükséges vírusmennyiséget, akkor ez most lehet néhány perc. Ha a fertőző és a fertőzött is csak 50%-os szűrőképességű maszkot visel, akkor kb. 4-szer annyi vírus kerül át közöttük, mint a vuhani vírus esetében maszk nélkül. Ezek csak közelítő számok, de mutatják, hogy azonos intézkedések mellett miért lehetett most napi tizezerhez közeli számú új fertőzött.
10 m2 = 1 ember
Akkor tehat mondjuk 5 probafulkeben csak 1 ember tartozkodhat? :)))
Köszönöm a válaszokat!
Nyáron úgy is megy nyaralni a vírus. Választásokig itt lesz velünk. Legtöbb országban jövőre lesz választás. Addig elhúzzák. Jó kampány lesz "Magyarország kormánya legyőzte a vírust!" Stb.
Nem szeretem a politikát, annyira nem követem csak mint egy átlag ember. Azt viszont olvastam több bejegyzésük alatt hogy "eddig mindig a fideszes szavaztunk, jövőre nem fogjuk ezt tenni" viszont mióta van vakcina és felrúgta M.o. az EU-s szabályokat (vettünk a kinaiktól, oroszoktól a nem jóváhagyott vakcinákból) egyre többet olvasom hogy ezt jól csinálta a fidesz. Emiatt olyanok is fognak rájuk szavazni akik eddig utálták őket. Nekem a közvetlen környezetembe több ilyen ember is lett. Plusz hamarosan elérhető lesz a vakcina magán rendelőkben fizetős verzióban lesz rajta haszon bőven. Mert ha behoznak olyan szabályokat hogy nem lehet menni fesztiválozni, és a fiatalok nagyon hátul vannak a sorba nem is regisztráltak stb kénytelenek lesznek magukat pénzért oltatni és fogják is. Ez az egész pénzről és politikáról szól. Minden intézkedés csak látszat....előbb utóbb minden a vakcinához lesz kötve remélhetőleg minél hamarabb vége lesz ennek a hisztinek és minden mehet a régiekben.
Addig is erőt egészséget mindenkinek!
"2 és fél millióan védettek lettek"
Hol? Mikor?
Én tegnap kaptam meg az első oltást, tehát én is +1 fővel gyarapítom a bűvös 2,5milliót. Védett majd 21+14 nap múlva leszek - rengeteg más emberrel együtt.
Szóval hol van ennyi védett ember? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!