Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » 10nm/1 ember törvény az...

10nm/1 ember törvény az élelmiszer üzletekre is vonatkozik?

Figyelt kérdés

Magyarország kormánya Facebook oldala közzé tette úgy fél hónapja hogy azon üzletek amik március 8.-án bezártak az enyhítések következtében kinyithatnak de csak 10nm/1fő alapon. Erre most kb 30 perce osztotta meg a kormány hogy az üzletekben 10nm/1fő tartózkodhat átlagosan. Na most ez akkor milyen üzletre érvényes?! Pl pepco/kik/stb? Vagy élelmiszer bolt?! Az emberek felvannak háborodva hisz ez nem enyhítés hanem szigorítás lenne nem? Szerintem rosszul fogalmazott a kormány és félre értették. Hisz elvileg enyhítenek nem???????

-mikor lesz ennek vége...-

2021. ápr. 6. 18:10
1 2 3 4
 11/34 krwkco ***** válasza:
75%

"Továbbra sem értem, januárban alig voltak beoltva, bóklászhattak az üzletekben, most van egy halom beoltott és most meg nem lehet bóklászni."

Januárban más volt a vírus, mint most. A Neumann Lab közölte először, hogy a levett mintákban több, mint 90%-os volt az angol variáns. És a mintákban a vírus sűrűsége 10-20-szor, átlagosan 15-ször volt több, mint az első két (vuhani) hullámban. Amiből valószínű, hogy azonos körülmények között 15-ször több vírus van a levegőben. Ha az első két hullámban egy szennyezett helységben 15 perces tartózkodással gyüjtöttük össze a megbetegedéshez szükséges vírusmennyiséget, akkor ez most lehet néhány perc. Ha a fertőző és a fertőzött is csak 50%-os szűrőképességű maszkot visel, akkor kb. 4-szer annyi vírus kerül át közöttük, mint a vuhani vírus esetében maszk nélkül. Ezek csak közelítő számok, de mutatják, hogy azonos intézkedések mellett miért lehetett most napi tizezerhez közeli számú új fertőzött.

2021. ápr. 6. 19:14
 12/34 anonim ***** válasza:
77%

10 m2 = 1 ember

Akkor tehat mondjuk 5 probafulkeben csak 1 ember tartozkodhat? :)))

2021. ápr. 6. 19:21
 13/34 anonim ***** válasza:
84%
Itt az a nem mindegy, hogy nincs hozzá időalapú limit. Szóval, ha egy 50 m²-es boltban 1 órán keresztül ugyanaz az 5 ember fog kószálni, akkor erre nincs szabály. Szóval, azt is meg kellene szabni, hogy meddig lehetsz bent, mert háborgás lesz az utcán álló sorban...
2021. ápr. 6. 19:25
 14/34 anonim ***** válasza:
55%
Minek a dög kártya ha nincs hozzátársított előny?
2021. ápr. 6. 19:33
 15/34 anonim ***** válasza:
97%
#14 addig mondogatod, míg bevezetik. Egyébként a főnök 3,5 milliós nyitási etaphoz lengette be, hogy lehet valami előny pl vendéglátásnál.
2021. ápr. 6. 19:36
 16/34 anonim ***** válasza:
71%
Ja bocs addigra lejár. Ennek sem volt semmi értelme! Egy teljesen felesleges öljünk bele ebbe is pénzt dolog. Eleve szükségtelen, mert az orvosi nyilvántartásban benne vagy. Ezt egy rendőr gyakorlatilag bármikor ellenőrizhetné. A KGFBt is online ellenőrzik nem kell bemutatni ebből fakadóan ez megint arra volt jó, hogy valaki jól járjon vele! Továbbra sem kell ugyebár támogatni a feleslegesen bezárt virág boltokat vagy bármi egyéb helyet. Majd májusban indul a jacht meg a migránsok is.
2021. ápr. 6. 19:42
 17/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nyáron úgy is megy nyaralni a vírus. Választásokig itt lesz velünk. Legtöbb országban jövőre lesz választás. Addig elhúzzák. Jó kampány lesz "Magyarország kormánya legyőzte a vírust!" Stb.

Nem szeretem a politikát, annyira nem követem csak mint egy átlag ember. Azt viszont olvastam több bejegyzésük alatt hogy "eddig mindig a fideszes szavaztunk, jövőre nem fogjuk ezt tenni" viszont mióta van vakcina és felrúgta M.o. az EU-s szabályokat (vettünk a kinaiktól, oroszoktól a nem jóváhagyott vakcinákból) egyre többet olvasom hogy ezt jól csinálta a fidesz. Emiatt olyanok is fognak rájuk szavazni akik eddig utálták őket. Nekem a közvetlen környezetembe több ilyen ember is lett. Plusz hamarosan elérhető lesz a vakcina magán rendelőkben fizetős verzióban lesz rajta haszon bőven. Mert ha behoznak olyan szabályokat hogy nem lehet menni fesztiválozni, és a fiatalok nagyon hátul vannak a sorba nem is regisztráltak stb kénytelenek lesznek magukat pénzért oltatni és fogják is. Ez az egész pénzről és politikáról szól. Minden intézkedés csak látszat....előbb utóbb minden a vakcinához lesz kötve remélhetőleg minél hamarabb vége lesz ennek a hisztinek és minden mehet a régiekben.

Addig is erőt egészséget mindenkinek!

2021. ápr. 6. 20:03
 18/34 anonim ***** válasza:
68%
foci eb a lényeg, minden más bekamuzás
2021. ápr. 6. 20:04
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
10 nm az durván 3×3 métert jelent ami 9 nm ugye, de a 10-el knnyebb számolni mert annak szorzatával vannak a boltok lejelentve. Így csak 1db 0-át levonnak és meg is van a szám.
2021. ápr. 7. 04:24
 20/34 anonim ***** válasza:
72%

"2 és fél millióan védettek lettek"

Hol? Mikor?

Én tegnap kaptam meg az első oltást, tehát én is +1 fővel gyarapítom a bűvös 2,5milliót. Védett majd 21+14 nap múlva leszek - rengeteg más emberrel együtt.

Szóval hol van ennyi védett ember? :D

2021. ápr. 7. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!