Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért gondolják azt sokan,...

Miért gondolják azt sokan, hogy a piacon vásárolt termékek jobb minőséget képviselnek?

Figyelt kérdés

Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy a piacon sokkal nagyobb a szórás minőségben, mint a boltokban.

Néhány példa a részemről:

* Vettem túrót. Az egész annyira gumiállagú volt, hogy végül ki kellett dobnom az egészet. Legközelebb más termelőtől vettem túrót, az meg savanyú volt, ezért szintén a kukában landolt.

* A hentesnél mindig más ízű kolbászt kapok, pedig pontosan ugyanazt szoktam venni (ha veszek). Van, amikor kőkemény a kolbász, valamikor meg olyan zsíros, hogy semmi élvezeti értéke nincsen.

* Házi torma, termelőtől. Egyáltalán nem volt torma íze, az egész inkább emlékeztetett vízbe áztatott, íztelen rostokra.

* Csípős paprikát kaptam, pedig megesküdött rá az illető, hogy az nem csípős fajtájú.

* Házi tejföl, ami állagra és ízre inkább sűrű tej volt.

Nem sorolom.

És ez csak az elmúlt hónapok termése.

2021. febr. 19. 16:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

A piacon egy idő után már csak a megbízható termelőknél vásárolsz (ha ilyen termelői piacra gondolsz).

Én szombatonként járok, soha nem a kereskedőknél vásárolok (van ilyen is pár ott - de látszik a kínálatukból, hogy ki a kofa).

2021. febr. 19. 18:46
 12/20 anonim ***** válasza:
24%
7: vidéki buta paraszt vagyok... A nagybàtyàm hozza a krumplit, meg zöldséget. Kàposztàt, karfiolt. Szar, mi. Mi meg a saját nevelésű disznóból adunk húst, szalonnát.Rossz.nem értem, mit is akarsz bebizonyítani?
2021. febr. 19. 18:51
 13/20 A kérdező kommentje:
#12 Ezt most miért kaptam?
2021. febr. 19. 18:54
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
#12, mi ütött beléd?
2021. febr. 19. 19:01
 15/20 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem senki nem hiszi azt, hogy piacon kizárólag jót kapni. Annyi, hogy rengeteg mindenből lehet jobbat találni mint a bolti. A zöldség, gyümölcs ízesebb. Én évek óta járok piacra. Tudom hol kell venni a gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket (őstermelő saját tejből csinálja), húst, savanyúságot. Na pl olyan savanyút se kapok sehol boltba mint amit a mi savanyúsunk csinál.

Ha kitapasztalod miből hol kapsz jót, akkor nagyon jó a piaci árú

2021. febr. 19. 19:57
 16/20 anonim ***** válasza:
77%
Ha a piacon mindenki csak a megbízható árust és a minőséget keresné, egyfajta evolúciós kiválasztódás ment volna már végbe, a silány árusok nem tudnák kinek eladni az árut és rég kiszorultak volna a piacról.
2021. febr. 19. 20:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
16 Nyilván a jobb áru drágább is. Mindig lesz aki inkább az olcsót veszi. Meg lesz olyan is aki nem jár sűrűn, csak néha elmegy és vesz onnan ahonnan épp megtetszik 🤷
2021. febr. 19. 20:09
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Én zöldség miatt járok, mert ott sokkal szebb és tovább tárolható zöldségeket tudok venni.
2021. febr. 20. 00:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A piacos cuccok zömét meg tudod kóstolni, sőt az eladó kóstoltat is.

Kérhetsz csipet savanyút, szem gyümölcsöt, karika kolbászt, stb. és utána eldöntöd, hogy kell e vagy sem.

Amit nem ismersz és nem kóstolható(tojás, lekvár, méz, hagyma, krumpli, csirke, stb), abból egyszerre ne vegyél nagy mennyiséget és ha bevált, akkor legközelebb is ott vegyél, akkor már többet.

Évtizedes bejáratott helyeim vannak a piacokon és tökéletes, az ízlésemnek megfelelő, hibátlan árut kapom.

...ezek után, hogy ő termeszti vagy veszi a szomszédjától vagy a nagybanin, engem egyáltalán nem érdekel.

2021. febr. 20. 10:48
 20/20 anonim ***** válasza:
60%
Régebben jártam piacra de már leszoktam róla. Sokszor látok fonnyadozó, rossz minőségű árukat és egyre több eladó írja ki, hogy tilos magadnak szedni a terméket (kérni kell és ő szedi, nem lehet válogatni). Én is úgy érzem, hogy zsákbamacskát veszek, míg ha egy Tescoban vagy Aldiban vásárolok akkor biztosan jó minőséget kapok, ha pedig mégsem akkor szó nélkül visszaadják az árát (ami a piacon szintén nem működik).
2021. febr. 20. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!