A sört sokan miért majdhogynem jéghidegre hűtve fogyasztják?
Tényleg sokféle sör van, sokféle ajánlott fogyasztási szokással. Viszont én is azt látom, hogy itthon sok helyen a jéghideg sör a menő, de a sima lágerek és ipák nekem sem úgy jönnek be, hanem pincehidegen.
Szerintem az egész egyik alapja, hogy a sör itthon a legjellegzetesebb nyári hűsítő alkohol. Nyáron meg a minél hidegebb a jó sokaknak, úgyis csak sör.
Mindig jéghidegen iszom. A 10°C-os sör számomra már húgy meleg. Nem iszom nyammogva, ha szomjas vagyok fél litert lehúzok egyben.
Egyébként mindent jéghidegen iszok, teát, vizet, üdítőt. A pálinkát iszom szobahőmérsékleten, a kávét pedig forrón.
Hogy miért, mert én így szeretem.
Szerintem jéghidegen semminek sem lehet rendesen érezni az ízét, de egyébként túl forrón sem. Bár gondolom ebben is vannak egyéni eltérések.
Amúgy meg a torkomnak és a gyomromnak sem kellemes a túl hideg sör. De aki bírja, nyugodtan igya úgy.
7
Mondjuk a rosszabb söröket talán könnyebb meginni jéghidegen mert nem lehet érezni az ízét.Ittam már 2-3°C-os sört.Hát abba ha rendesen belekortyol az ember akkor a zsibbasztó,nyelőcső fagyasztó hidegen kívül kb.semmit nem érez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!