Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért gondolják azt sokan,...

Miért gondolják azt sokan, hogy a piacon vásárolt termékek jobb minőséget képviselnek?

Figyelt kérdés

Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy a piacon sokkal nagyobb a szórás minőségben, mint a boltokban.

Néhány példa a részemről:

* Vettem túrót. Az egész annyira gumiállagú volt, hogy végül ki kellett dobnom az egészet. Legközelebb más termelőtől vettem túrót, az meg savanyú volt, ezért szintén a kukában landolt.

* A hentesnél mindig más ízű kolbászt kapok, pedig pontosan ugyanazt szoktam venni (ha veszek). Van, amikor kőkemény a kolbász, valamikor meg olyan zsíros, hogy semmi élvezeti értéke nincsen.

* Házi torma, termelőtől. Egyáltalán nem volt torma íze, az egész inkább emlékeztetett vízbe áztatott, íztelen rostokra.

* Csípős paprikát kaptam, pedig megesküdött rá az illető, hogy az nem csípős fajtájú.

* Házi tejföl, ami állagra és ízre inkább sűrű tej volt.

Nem sorolom.

És ez csak az elmúlt hónapok termése.

2021. febr. 19. 16:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
Széles a választék, lehet nézelődni, válogatni. A piacnak hangulata van, az az egyetlen hely a világon, ahol nem zavar a zsúfoltság, a nyüzsgés sem. Tavasszal valamiért különösen kedvelem!
2021. febr. 19. 17:01
 2/20 alletta ***** válasza:
81%
azt hiszik, hogy mindent az őstermelő termelt, csinált, talán nagyobb a bizalom feléjük, mint a nem tudom honnan jött árúról.
2021. febr. 19. 17:07
 3/20 anonim ***** válasza:
94%
Németeknél járok néha piacra. Az edekában ma már csak holland xart vagy túláazott bio-t kapsz, a piacon van választék. Vehetsz import olaszt, spanyolt, vagy a helyi termelőktól vett zöldséget.
2021. febr. 19. 17:07
 4/20 anonim ***** válasza:
77%
Mert régebben az volt de ez megváltozott és most szinte ugyanazt kapod mint a normál boltban.
2021. febr. 19. 17:08
 5/20 A kérdező kommentje:
#1 Ezzel sem értek egyet. Vidéki piacokon akkora nyüzsgés szokott lenni, hogy megmozdulni nem lehet a tömegben. Most a járványhelyzet miatt megcsappant ez az állapot, de ha normális működést nézzük, akkor kb. 10-szer zsúfoltabb, mint bármelyik bolt.
2021. febr. 19. 17:10
 6/20 anonim ***** válasza:
79%
Mert a termelő adja el. Én eddig nem csalódtam.
2021. febr. 19. 17:10
 7/20 A kérdező kommentje:
#6 Nem feltétlenül. Piaci termelők is csinálják azt, hogy amit ők maguk nem tudnak megtermelni, azokat leszedik más termőföldjéről szedd magad keretében és így tulajdonképpen továbbárusításról beszélünk.
2021. febr. 19. 17:12
 8/20 anonim ***** válasza:
92%
Nagyrészük nem termelö hanem felvásárolják az árut a termelőtől nagyban és továbbárusítják. Erre tudok konkrét példákat. Olyat is ismertem aki bioként árulta a portékáját mint kistermelő és láttam ahogy vásárolja a terméket egy vidéki nagybanin.
2021. febr. 19. 17:19
 9/20 anonim ***** válasza:
67%
Kóstoljál meg mondjuk egy hidrofóniás, földet sosem látott, etilénnel érlelt nagyipari paradicsomot, aztán egy magyar földben termett napérlelte piaci paradicsomot.
2021. febr. 19. 17:26
 10/20 A kérdező kommentje:
Kóstoltam és tudom mi a különbség. Nem is állítottam, hogy piacon nem lehet jó termékeket kapni, de a minőség annyira ingadozó, hogy a vásárló gyakorlatilag zsákbamacskát vesz. Tisztelet annak a termelőnek, aki tényleg stabil és jó minőséget tud nyújtani, de nekem a tapasztalatom az, hogy mire az ember kitapasztalja kitől érdemes vásárolni, addig súlyos százezreket dob ki az ablakon. Ehhez képest ha bemegyek egy boltba, ott mindig fixen ugyanolyan minőséget kapok, minimális szórással.
2021. febr. 19. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!