Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Boltban miért néznek rám...

Boltban miért néznek rám csúnyán meg vágják a pofákat, hogyha tízezressel fizetek 850 ft-os terméket?

Figyelt kérdés
Nem tudok pénzt varázsolni, ha nincs akkor nincs kisebb.
2020. nov. 27. 15:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg az apróval is csak a baj van ,több helyet foglal a tárcában mint amennyi haszna van.Sokkal olcsóbbá kéne tenni a terminálokat a kereskedők részére.Két hónapja csak ott fizettem készpénzzel ahol nagyon muszáj...
2020. nov. 27. 17:24
 22/32 anonim ***** válasza:
43%
6. ez meg az Auchan részéről a tahóság, egy nagy áruház részéről alap dolog lenne, hogy nyitás előtt rendesen feltöltik a kasszákat aprópénzzel. Vásárlóként ha tudnám egy áruházról, hogy ezt csinálják, már csak azért is direkt 10 vagy 20 ezrest adnék.
2020. nov. 27. 17:28
 23/32 anonim ***** válasza:
37%

20: ugyanakkor akik kártyával vásárolnak, sokkal könnyelműbben költekeznek, mert nem érzik, hogy sok pénzt adnak ki...

Szóval végeredményben nyernek rajta a boltok!

2020. nov. 27. 17:33
 24/32 anonim ***** válasza:
78%
Ha olyan szerződése van a boltnak a bankkal, hogy kis összegű kártyás fizetés veszteséges, az a tulajdonos problémája, vevőként nekem ehhez semmi közöm. Egyébként én mindenhol kártyával fizetek, ha lehet és még egyszer nem puffogtak.
2020. nov. 27. 17:37
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
10k ért 850 forint az egyáltalán nem vészes, én még falusi kisboltban is szó nélkül tudok fizetni.
2020. nov. 27. 17:42
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Elírtam bocsi.
2020. nov. 27. 17:43
 27/32 A kérdező kommentje:

"Én pont ezért szoktam a pénzautomatából 9 ezresre végződő összeget beütni."

Én is így szoktam, de az is elfogy sokszor. Ráadásul 200 ft-nál ha bankártyával fizetek akkor meg azért morognak, mert nekik az plusz pénzbe kerül vagy mi

2020. nov. 28. 08:08
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
22-es: ez úgy van hogy minden műszak kezdetekor kapsz egy bizonyos összeget a kasszádba, meghatározott címletekre lebontva, már nem emlékszem mekkora összeg volt, és ebből ajánlott gazdálkodni apró ügyileg de sokszor kivitelezhetetlen.
2020. nov. 28. 08:12
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig kártyával fizetek,200ft is szál fizetek ki nem nézték csúnyán rám ezért ha igen az az ő baja .
2020. nov. 28. 08:30
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Én egy kis cukrászdában dolgoztam, egy átlagos nap kb. 50.000 forgalmunk volt. A kasszában 20.000 Ft váltót lehetett tartani. Nyilván volt még pult alatt pár ezres plusz váltópénznek, de ha aznap mondjuk már a 3. ember akart huszassal fizetni, akkor nem tudtam vissza adni. Én amúgy nem néztem csúnyán, mert nyilván nem tehet erről a vevő sem, de én sem. És rám is igaz, hogy nem tudok pénzt varázsolni a kasszába, ha nincs, akkor nincs. (Váltót a tulaj tudott még hozni otthonról. Ha épp otthon volt. Kb 15 percre lakott az üzlettől.) Ilyenkor patthelyzet, vagy vált a vevő, vagy nem tud vásárolni. Nekem full mindegy, nem hozzám jön a nyereség, nem fogok kezet csókolni azért, hogy vesz 300-ért egy kókuszgolyót, és huszassal akar mindenképp fizetni. Pedig nálunk amúgy lehetett kártyával is, de sokan nem voltak hajlandóak.

Én ha tehetem, kártyázok pár száz Forintnál is, akkor nincs ilyen baj. Kasszáztam nagy multinál is, ott nyilván mindig volt váltó, nem is problémáztak ha kértem. De egy kis forgalmú helyen szerintem érthető, hogy nincs végtelen kis pénz. Ahogy az is, hogy valakinek csak huszasa van. De megoldás az ettől még nem lesz.

2020. nov. 28. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!