Boltban miért néznek rám csúnyán meg vágják a pofákat, hogyha tízezressel fizetek 850 ft-os terméket?
20: ugyanakkor akik kártyával vásárolnak, sokkal könnyelműbben költekeznek, mert nem érzik, hogy sok pénzt adnak ki...
Szóval végeredményben nyernek rajta a boltok!
"Én pont ezért szoktam a pénzautomatából 9 ezresre végződő összeget beütni."
Én is így szoktam, de az is elfogy sokszor. Ráadásul 200 ft-nál ha bankártyával fizetek akkor meg azért morognak, mert nekik az plusz pénzbe kerül vagy mi
Én egy kis cukrászdában dolgoztam, egy átlagos nap kb. 50.000 forgalmunk volt. A kasszában 20.000 Ft váltót lehetett tartani. Nyilván volt még pult alatt pár ezres plusz váltópénznek, de ha aznap mondjuk már a 3. ember akart huszassal fizetni, akkor nem tudtam vissza adni. Én amúgy nem néztem csúnyán, mert nyilván nem tehet erről a vevő sem, de én sem. És rám is igaz, hogy nem tudok pénzt varázsolni a kasszába, ha nincs, akkor nincs. (Váltót a tulaj tudott még hozni otthonról. Ha épp otthon volt. Kb 15 percre lakott az üzlettől.) Ilyenkor patthelyzet, vagy vált a vevő, vagy nem tud vásárolni. Nekem full mindegy, nem hozzám jön a nyereség, nem fogok kezet csókolni azért, hogy vesz 300-ért egy kókuszgolyót, és huszassal akar mindenképp fizetni. Pedig nálunk amúgy lehetett kártyával is, de sokan nem voltak hajlandóak.
Én ha tehetem, kártyázok pár száz Forintnál is, akkor nincs ilyen baj. Kasszáztam nagy multinál is, ott nyilván mindig volt váltó, nem is problémáztak ha kértem. De egy kis forgalmú helyen szerintem érthető, hogy nincs végtelen kis pénz. Ahogy az is, hogy valakinek csak huszasa van. De megoldás az ettől még nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!