#9: ez még mindig "divat"...??? Mármint a kisösszegű kártyás fizetésnél a morcogás?
Én - főleg a tavasz (járvány) óta - akár száz ft-ot is kártyáával fizetek (két kifli) pl. a pékségben - senki nem szólt érte...
2020. nov. 27. 16:44
12/32 anonim válasza:
Mert nem pénzváltó, hanem pénztáros.
Kártyával is furán néznek??? Én még ilyet nem láttam. Inkább örülnek, hogy nem kell visszaadni. Meg a kis összeg eleve érintős.
2020. nov. 27. 17:03
13/32 anonim válasza:
Nekem gyakrabban van az ellenkezője... nem kérik az aprót. Ma is mondtam 1870 ft és ötezres mellett, hogy adok 870-et, mire szinte rámkiabált, hogy ne, nem kell! Hát jó.
2020. nov. 27. 17:06
14/32 anonim válasza:
Aldiban, Lidlben pl. nem problémáznak ezen a kasszások.
2020. nov. 27. 17:07
15/32 anonim válasza:
Igen, nem nézik jó szemmel a kártyás fizetést, mert annak nyoma van, nem tudják nem beütni a pénztárgépbe. Ahol nincs terminál, ott többnyire azért nincs, hogy ne legyen nyoma a vásárlásoknak. Meg persze mert irreálisan drága. Nem a jutalék, az ma már tűrhető, hanem a terminál ára. Az online pénztárgép is az. Elég egy ilyen.
2020. nov. 27. 17:09
16/32 anonim válasza:
7#-es ezt én is ismerem ,de akkor is a lehető legnagyobban adja ki általában.amúgy én már úgy vagyok vele-és a környezetemben elég sokan- h ahol morognak a kártyás vásárlás miatt ott egyszerűen nem vásárolok semmit...
2020. nov. 27. 17:10
17/32 anonim válasza:
15: ez max. kis boltban lehet, ahol ismerik a vevőket.
Egy aldiban, sparban nem tehetik meg, hogy nem ütnek be vmit.
2020. nov. 27. 17:11
18/32 anonim válasza:
Az Aldiban, Sparban 15 éve lehet kártyával fizetni, nem az a baj. Ha nem lenne sok olyan hely, ahol nem ütik a vásárlást, nem lenne közelező januártól a terminál. Az online pénztárgép se a nagyok miatt lett bevezetve.
2020. nov. 27. 17:15
19/32 anonim válasza:
Ennek is vége már, mert januártól kötelező lesz a terminál.
2020. nov. 27. 17:18
20/32 anonim válasza:
A kártyaelfogadás pénzbe kerül a kereskedőnek. Van egy havi terminál díj meg egy tranzakciós illeték, amit fizetni kell.
Szerződés függő, ez kinél mennyi, de egy alacsony árú termék kártyával fizetve (vettél két zsemlét) akár veszteséges is lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!