A “quark” a túró külföldi megfelelője? Receptekhez túró helyett használhatom?
Nem, az inkább krémtúró, nem az a darabos, mint a Magyar Rögös túró.
Németországban az orosz boltokban /Mix-Markt/ kapsz darabos túrót, és még sok más hazait.
Receptfüggő.
Én az Egyesült Királyságban élek, lengyel boltban szoktam ilyesmit venni. Túrót is, tejfölt is.
Elöször is írt meg, HOL élsz, mert akkor sokkal könnyebben lehet konkrét tippet adni.
Másodszor a Quark-ot ha óvatosan megmelegíted (nem forralod) és utána egy kendöben lecsöpögteted, akkor kb a magyar túrónak megfelelö állagú és kinézetül eredményt kapsz, csak fél kiló Quark-ból max. negyed kiló túró lesz, vagy még kevesebb.
HArmadszor a Quark nem tejföl vagy joghurt, hanem a megaludt tejböl készül - ugaýanúgy, mint a túró -, csak nincs felmelegítve, hanem hidegen csöpögtetik le, ezért több író marad benne, és ezért krémesebb az állaga.
Quarkot lehet kapni a lidlben, kremturo. Van epres es vanilias is, nagyon finom nagy kerek dobozban aruljak. Illetve van szendvicskrem sosban is. Az ára is nagyon jó!
A cottage cheese darabos.
En szoktam turmixolva turobol gorogjoghurttal kremturot kesziteni.
Kérdező csak nem írja meg, vajon melyik országban él...?
De az alapban igaz, hogy orosz, lenygel boltokban általában lehet kapni.
Nem publikus hol elek:)
Koszonom a valaszokat, amint irtam itt nincsenek orosz/lengyel boltok.
Viszont a receptben a turo helyettt quarkot hasznaltam es teljesen jol sikerult a dolog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!