Mit gondolsz, az alábbiak közül melyik a LEGROSSZABB üzlethálózat?
Amikor kiválasztod a megfelelő opciót, kérlek, ne csak egy részletet ragadj ki belőle, hanem komplexen nézd a láncolatokat és azokat végiggondolva válaszolj! A teljesség igénye nélkül leírok pár dolgot, ami fontos lehet, amikor megjelölöd a válaszod:
- átlagos árak
- a kapható termékek minősége
- sajátmárkás termékek színvonala és ára
- akciós termékek elérhetősége
- akciós újságok szerkesztése, azok felépítése, átláthatósága
- üzletek higiéniája, beleértve a koszt, a szagokat és az esetleges rohadó termékeket stb.
- eladók, pénztárosok képzettsége, gyorsasága
- eladók, pénztárosok személyi jellemzői: mennyire "kedvesek"
- a boltok elérhetősége
- ...
Előre is nagyon köszönöm a válaszod!
Valójában sokkal inkább az lenne a kérdésem, hogy milyen sorrendet tudsz felállítani ezen láncolatok között, de sorrendi skálás kérdést nem tudok feltenni. Ha esetleg kifejtenék válaszod kommentben, akkor külön öröm lenne nekem, ha felvázolnád a te magad sorrendjét az alábbi módon:
1. Legjobb, 2. 2. legjobb, stb.
Ha megoldható, ne legyen egy sorszám mellett két láncolat. Előre is nagyon köszönöm; nagyon sokat segítesz vele, mert nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy az emberek átlagosan hogy látják ezeket a láncolatokat.
Mi a tescoba,lidlbe,pennybe járunk.
Legrosszabb a Cba.
Legrosszabb a CBA: nem hitelrontás végett, de egy ismerősöm ott dolgozott, ahonnan a süteményeket hozták és hát mondta, hogy abból ő sem enne, mikor látta, hogy vendégségbe azt hozott valaki- nem azért mondta, mert olyan finnyás lenne (vagy hogy jajj milyen összetevői vanna), hanem mert mondta pl, hogy a citromos túró nem mindig a citromtól savanyú... nem beszélve a higiéniás körülményekről sem, egyszerűen sz*nak bele sok dologba.
Nekem egyszerűen a szoci időket idézi a CBA, holott annyi lehetőség lenne kitörni ebből, vadiúj boltok ugyanúgy felszerelve és elrendezve mint anno- és újépítésű ház aljában lévő CBA is úgy néz ki, mintha 30 éve nyílt volna, nem 4- a dizájn persze mellékes mondhatjuk. De az áru is kb olyan, hogy nesztek jó lesz ez nektek alapon van. Egyszerűen nincs gusztusom odajárni.
Silányak a sajátmárkák is sajnos.
Ja és sorrend:
ALDI, SPAR, AUCHAN... sor vége CBA
Én mindegyikbe szívesen megyek.Tetszik mindegyik.
Mindenütt kedvesek,de rossz napja lehet néha a dolgozóknak bármelyikben,ez tény.Sőt!Néha nekem is van rossz napom...
Szerintem sok minden függ attól, melyik kifejezett üzletről beszélünk. Pl. a listán pont nem volt fent, de nálunk volt egy Coop. ami botrányos volt minden téren - nemrég meg is szűnt. Másik városban meg gyönyörű tisztaság, baromi ízlésesen elrendezett hentespult, szuperkedves pénztárosok...
Én CBA-ba elvből sem megyek be, politikai meggyőződés miatt már vagy 10 éve. Ahol megfordultam előtte, az elég puruttya volt, piszkos, bunkó személyzettel.
Tesco: régen jó volt, mostanában azok a Tescók, ahol megfordulok, nagyon lerobbantak. Lepusztult környezet, ritkán töltött polcok, kicsi választék, túl kevés pénztár (többször volt, hogy 1 órát kellett sorban állnom, mert nem volt elég sem az önkiszolgálós pénztár, sem pénztáros).
Aldi / Lidl: ez nálam egy kaptafa. Az egyetlen gondom velük az, hogy kicsi a választék mindenből, és egy csomó mindennapi használatú cikk (élelmiszer, takarítószer) szezonálisan kapható, vagy random eltűnik a polcokról (pl. havonta változik, hogy a Lidl mosószercsaládjából épp melyik típus kapható, pedig kifejezetten megfizethető és jó termékek; a cukormentes Diablo márka is hol feltűnik bennük, hol nem). De a szezonális nem élelmiszer termék választékuk verhetetlen (rengeteg háztartási kisgépem, hajformázó készülékem van tőlük, dekorációs cuccok, alsónemű stb.), a pénztárosok nagyon gyorsak, ügyelnek arra, hogy mindig időben nyissanak új pénztárat, ha túl sokan állnak a sorban. A mi Lidlünkből nekem hiányzik a bevásárlókosár (mert csak a kocsi van). Tisztaság ötös.
SPAR / InterSPAR / City SPAR: óriási pozitívum, hogy a benzinkutas City Sparok 0-24 nyitva vannak, mert közel lakom egyhez... nagy könnyebbség, hogy akár színházból hazafele jövet is tudok kenyeret venni, vagy ünnepnapokon :). A választék szerintem ebben az üzletláncban a legjobb. Pénztárosok egyik üzletben kedvesebbek, másikban nem. Negatív: egy-két SPAR-ban kifejezetten büdös van... volt egy az exem környékén, ahova nem voltam hajlandó bemenni, mert hányingerem volt tőle. Nem tudom pontosan, mitől (valószínűleg rossz minőségű takarítószer, állott levegő és romlott kaja mix). Tisztaság rendben.
Penny: jó árak, jó sajátmárkák... tisztaság terén lehetne kicsit fejleszteni, választék kicsit gyatra, kb. Lidl / Aldi szinten, kevésbé érdekes termékekkel és rosszabb szezonális választékkal.
Auchan: amennyire emlékszem belőle, OK. De amióta szakítottunk az exemmel, nem járok oda, mert az én környékemen nincs. Házhoz néha szállíttatok onnan, mert jók az árak és jó a választék.
Legrosszabb a Tesco (ha a CBA-t nem számítom).
Penny: qrva drága lett, miután márciusban felujitották, igy annyira nem járok már be (kiesik, meg amit itt megkapok, azt máshol is ennyiért árulják).
CBA: egy nem jó hely nálunk, lejárt/romlott terméket árulnak, de a kenyér náluk a legpuhább.
Coop: pontgyüjtés és használt étolaj visszaváltás miatt járok be leginkább.
Tesco/Spar: kártyám van, de ritkán járok be vásárolni, mert csak a szomszéd faluban van üzletük.
Penny: qrva drága lett, miután márciusban felujitották, igy annyira nem járok már be (kiesik, meg amit itt megkapok, azt máshol is ennyiért árulják).
CBA: egy nem jó hely nálunk, lejárt/romlott terméket árulnak, de a kenyér náluk a legpuhább.
Coop: pontgyüjtés és használt étolaj visszaváltás miatt járok be leginkább.
Tesco/Spar: kártyám van, de ritkán járok be vásárolni, mert csak a szomszéd faluban van üzletük.
Auchan: nem jártam még egy üzletben sem.
Spar
Van a közelben, akciós termékeket szoktam vásárolni
Tesco
Nincs a közelben
Régebben nem szerettem a tescos termékeket, nem igazán hiányzik
Auchan
Férjemnek esik útba, nekem nem, ezért kicsit ismeretlenül is állok a saját termékeivel szemben, nem igazán tetszik
Lidl
Nincs a közelben, de ismerem a termékeit, tetszik. Jók az akciók, jók a gyerekruhák, konyhai felszerelések
Aldi
Van a közelben, napi szinten vásárolok itt
Jók az árak, szeretem a sajátmárkás termékeit, szeretem a gyerekcuccokat is
CBA
Van a környéken
Drágának találok
Egyszer-egyszer vettem 1-1 dolgot ami olcsóbb volt mint pl aktuálisan a sparban vagy aldiban, de ritka eset
Penny
Van a közelben, de kiesik az utamból
Nagyobb vásárlásokat esetleg itt csinálok, jók az árak es a saját termékek, sok a márkás akció is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!