Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Bolti lopásnál, hol szokták a...

Bolti lopásnál, hol szokták a tettest lekapcsolni?

Figyelt kérdés

Ha pl egy ember bemegy pl egy nagyobb boltba, spár, interspár, tesco, lidl akármi, van kosara pakolgat bele, aztán, ha egy két dolgot mikor úgy látja a helyzet, a kosárból átcsúsztatja a zsebébe vagy táskába. Amin csak vonalkód van az nem riaszt csak amin lopággátló van, az riaszt a kijáratnál.

Igenám, de a kamerán a biztonsági őr látja a szitut és nem ússzák meg az ilyen tolvajok, feltartóztatják őket hallottam.

De hol szokta a biztongági őr elkapni a tolvajt, ha lop?

Amint észleli a kamerán rögtön rádión odaküld egy másik őrt, vagy várják, hadd járkálgasson, "vásárolgason" még, akár ha egy félóráig akkor addig és a pénztárnál lepik meg vagy mikor a pénztárat elhagyta és megnyugodott hogy nem kapta el senki, és utánafutnak és akkor kapják el?

Nem vagyok lopkodós csak ez egy kérdés.

2020. ápr. 3. 22:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%

Nyilván a pénztártól való távozás után kapcsolják le a tolvajt vagy legkésőbb a kijáratnál, ahol nincs alternatív út kifelé. A pénztár vonaláig a vásárlás jogilag még meg sem történt, tehát nincs értelme lopásról beszélni. Addig még akár elő is veheted a zsebre rakott tárgyat és felteheted a futószalagra.

Egyébként ha sikerül is elkerülni a biztonsági őrt valami módon, akkor utólag is kérdőre vonhat a biztonsági őr, amikor legközelebb jársz az üzletben.

2020. ápr. 4. 23:46
 12/15 anonim ***** válasza:
31%
Miért lettem lepontozva?
2020. ápr. 11. 00:33
 13/15 anonim ***** válasza:
84%
Én nem pontoztam, viszont a válaszod második fele hülyeség. Ha legközelebb mész nem vonhat kérdőre. Csak akkor, ha tettenérés volt. Ha ki tudtad játszani az ő bénasága. Lehet utólag rájött, de 100%ban akkor bizonyítható, ha a kassza után megfog és nálad van a fizetetlen cucc.
2020. ápr. 11. 08:17
 14/15 anonim ***** válasza:
31%
Pedig van ilyen, hogy utólag kérnek számon. Sparban egyszer saját szememmel láttam, hogy befelé jövet feltartott egy embert a biztonsági őr, mert az önkiszolgáló kassza nem vonta le a pénzt a kártyájáról az előző alkalommal, ezért tisztáznia kellett magát. Gondolom rendszeres vásárló volt és kamera alapján felismerték. Miért ne tehetnék akkor ezt meg olyannal is, aki ténylegesen lopni jár egy üzletbe? Jó, nyilván aki lopásra megy, az nem fog naponta visszajárni, de ha van róla felvétel, akkor simán felelősségre lehet vonni utólag is.
2020. ápr. 11. 15:12
 15/15 A kérdező kommentje:
Én sem pontoztalak le és igen, megannyiszor olvastam már a rendőrségi híreken, hogy másnap vagy napok mulva visszament, felismerték és, ha elő tudnak szedni egy olyan kamerafelvételt ami bizonyítja, hogy néhány napja ő lopott, akkor simán hívhatnak rendőrt és eljárás indul, de ha valami kiderűl a végén, hogy mégsem, akkor megszüntetik az ellene indítottaz eljárást. Van ilyen is.
2020. ápr. 11. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!