Bolti lopásnál, hol szokták a tettest lekapcsolni?
Ha pl egy ember bemegy pl egy nagyobb boltba, spár, interspár, tesco, lidl akármi, van kosara pakolgat bele, aztán, ha egy két dolgot mikor úgy látja a helyzet, a kosárból átcsúsztatja a zsebébe vagy táskába. Amin csak vonalkód van az nem riaszt csak amin lopággátló van, az riaszt a kijáratnál.
Igenám, de a kamerán a biztonsági őr látja a szitut és nem ússzák meg az ilyen tolvajok, feltartóztatják őket hallottam.
De hol szokta a biztongági őr elkapni a tolvajt, ha lop?
Amint észleli a kamerán rögtön rádión odaküld egy másik őrt, vagy várják, hadd járkálgasson, "vásárolgason" még, akár ha egy félóráig akkor addig és a pénztárnál lepik meg vagy mikor a pénztárat elhagyta és megnyugodott hogy nem kapta el senki, és utánafutnak és akkor kapják el?
Nem vagyok lopkodós csak ez egy kérdés.
Csak a pénztártól való fizetés, távozás után.
Így van számla, mi van rajta, ami afelett van, na az a lopott cucc...
Reális esetben amit a #1 és #2 mondott.
De a lopás gyanúja is bőven elég, szóval engem már nem egyszer kassza előtt is vettek elő. Félre értés ne essék, soha nem loptam, de ők "látták". Szóval már párszor a kasszáig se jutottam el, de már, jött oda hogy "megmotozhat"??
Szóval egyből jönnek oda is ha úgy van. Meg hogy esetleg mit próbálsz még ellopni nem érdekli a kutyát sem. Különösen nagyértékű lopást úgy se csinálsz, ilyen piti dolgokból meg elég akár egy ceruza is amiért bevihetnek. Ha lopás gyanúja áll fenn akkor is intézkedhet. Ezért nem jó még egy pillanatra is zsebre rakni valamit.
(Nekem pl néha a kezem is elég ha zsebre rakom 2 méterre akármelyik polctól és már egyből visít valaki, hogy pakoljam ki a zsebeim.
Van pár ilyen viccesebb sztorim, de senkint nem akarok untatni.)
Ilyen helyeken nem tudsz lopni, figyelnek mindenhol.
Felénk is lopni akartak 2 hete az auchanbol telefont, de le is buktak.
Nem feltétlen a vonalkódnál van a mágnescsík. A táskád is azért sípol, mert gyakorlatlan volt a péztáros, elfelejtette kivenni, vagy legalább egy kis darab benne maradt.
Csak is a kassza után lehet átnézni az illetőt. Nem kell ahhoz besípolni, ha látta a kamerán, hogy pakoltál, akkor ha normálisabb félrehív átnézni. Ha van kifizetetlen cucc, akkor rendőrt hív. Múltkor egy nénike a csirkemellel sípolt be, az a tatyóba került a kosár helyett. Ugyanis pl a Tescoban a csemegéseknek néha szekut kell tenni a címke alá (jobb sajtoknál sanszos, hogy van). Amikor kiméri, úgy teszi rá, hogy észre se veszed.
Ami a lopásnál felháborítóbb az a zabálás. Nézzétek meg mennyi csokipapír van eldugva a sorokon, de sláger a péksüti, meg az italok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!