Nálatok a falusi kisboltban lehet kapni chamembert sajtot, mozzarellás pizzát, tonhal konzervet, tőkehal májat és paprikás pufit?
Lehet.
Van chamember, mossaralla, chettar, de néha még korkonzolo is.
Nálunk a falusi "kisboltban" olyan cuccok vannak, amiket szerintem te még Angliában sem láttál. (Pest megye)
A nyaralónk a Tisza-tónál van, na ott a helyi boltra az a jellemző, amit leírtál. (Heves megye)
A készletet mindenhol a település lakóinak az igénye(igényessége) határozza meg.
Ha neked egyéni kívánságaid vannak, akkor add le a rendelésed a boltban! Meg fogják neked hozni - ahogy nekem is meghozták a teljes kiőrlésű zablisztet Hevesben - de arra ne számíts, hogy kitalálják az igényedet és annak alapján készletet halmoznak fel olyanból, ami rajtad kívül másnak nem kell.
Előző vagyok
A pizzát meg otthon sütöm 40 dkg lisztből egy tepsivel, hamarabb megvan, mintha boltba mászkálnék érte, vagy a futárra várakoznék.
Nem tudom, kb 10 éve nem járunk oda, anno túl sokszor futottunk bele romlott áruba. A vezetőség nem változott, falubeliek véleménye szerint a minőség se.
Be se teszem oda a lábam.
Inkább mi is ingázunk a szomszéd településre, ott van normális Aldi.
hát igen, ez is egy lehetőség, csak nem bírom cipelni a nagy táskákat
de azt hiszem, talán jól is van ez így, hogy nem lehet helyben kapni ezeket a dolgokat, hiszen ha lehetne, akkor már lehet hogy hamar úgymond megszoknánk őket és már nem is volna olyan kuriózum, csemege, delikátesz jellegük, mint ami most még megvan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!