Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Teljes kiőrlésű tönkölybúza...

Teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel mennyivel másabb a főzés, sütés? Ízben más a fehér társaihoz képest? Ha igen hogy lehet kompenzálni?

Figyelt kérdés
Lisztet leginkább főzelékhez,habaráshoz szoktam használni.Vagy palacsinta sütéshez.
2019. júl. 21. 17:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Egy teljes kiőrlésű más mint a fehér liszt. Függ az őrléstől is.

Palacsinta eléggé más lesz, íze, állaga, szine.

A teljes kiörlésűnek van íze, a sima fehérhez képest. kevesebb ízesítést igényel, de ez egyéni ízléstől is függ.

Először használd felesbe fehér liszttel, úgy azért nem olyan más. habarni én rizsliszttel szoktam.

2019. júl. 21. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Teljes kiőrlésű liszt finom de nem ugyanaz mint a finomliszt.


Inkább textúrára más, tömörebb, durvább mint a fehérliszt.


Kenyérbe, pogácsába finom, de sütibe, habarásba ne tedd mert olyan lesz mintha ceruzahegyezőt ürítetted volna bele.

2019. júl. 21. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!