Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyit költesz havonta...

Mennyit költesz havonta ennivalóra? 120 ezer forint elég egy négyfős családnak, h normális/egészséges ennivalókat egyenek?

Figyelt kérdés
2019. máj. 12. 12:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Köszönöm 7#-es. 4# válaszoló vagyok. De hogy tart ki nálad 1kg paradicsom, 2 uborka 2-3 hétig? Meg 1kg banán, 1kg alma? Hiszen az csak pár darab, mert azt írod: “Mindig van itthon 3-4 féle gyümölcs, paprika, paradicsom, uborka.”

Ha mindig van otthon, akkor erre nem elég a havi max. 70eft. Vagy elég ez az összeg, de akkor az nem igaz, hogy ebbôl a pénzbôl mindig van otthon neked uborka, paradicsom, paprika. Pl. most nem is vettél paprikát. Ne érts félre, nem bántani akarlak, de amit írtál ebben a formában nem igaz. 70eft-ból ki lehet jönni, de nem úgy ahogy írod.

2019. máj. 14. 10:36
 12/18 anonim ***** válasza:

Úgy hogy nem eszünk meg napi 1 kilót..

Banán az 1 kg 7 darab volt, az alma is 6, az eper meg kb 4 adagnyi.

Max 1-1et eszünk egy nap a férjemmel van hogy egyet se.

Én a cukortartalma miatt nem eszek többet, a férjem meg nem igényel többet

Ez akkor ha összeadom kb 10 napra minimum elég. Meg van kb 30-40 gyümölcsbefőttem, azt is eszünk néha..Meggy, körte, barackok.

Jó tudom én is ismerek olyat, ahol a férfi egy nap alatt megeszik egy kiló banánt, pl apám... A férjem szerencsére nem ilyen, nem zabál. Pedig 193 cm 95 kg, sportos, de mégis elég neki a kaja mellé 1 db banán, nem zabál be 7et mint apám...

Nekem meg diéta az életem :/

Szóval ezért nehéz erre a kérdésre válszolni mert apám mellett anyukám 5* annyit költ kettőjükre mint mi...

2019. máj. 14. 12:01
 13/18 anonim ***** válasza:
59%

Azért kérdezem, mert nálunk pl. 7 db banán max. 4 napig bírná, alma is ha napi egy elfogy fejenként max. 3 nap. Epret sem tudnék 4 napig tárolni, max fagyasztó, mert megrohad. A banán is bebarnul 4-5 nap után. Paradicsomot sem lehet 5-6 napnál tovább tárolni, kígyóuborkát sem. Ezért nem értettem, hogy tart ki nektek ez 2-3 hétig mennyiségben, illetve eltarthatóságban.

Mi sem zabálunk de napi 2-3db gyümölcs elfogy fejenként, plusz friss zöldségek. Így heti 2-3x kell frisset vennem, mert nem állnak el sokáig amúgy sem, pár nap után elkezdenek rohadni, kivétel talán az alma. Mi ketten vagyunk, de ahhoz, hogy mindig legyen otthon 2-3 féle friss zöldség és gyümölcs ahhoz jóval több megy el 70eft-nál. Mi sem zabálunk, csak próbálunk egészségesen élni.

De ezen nem veszünk össze:)

2019. máj. 14. 12:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Előző lakásban nekünk is ez volt.

1-2 nap után megrohadt minden.

Magas volt a páratartalom.

Most a sajátunk egy száraz ház, itt érdekes minden eláll sok ideig, akár hetekig is. Biztos van összefüggés.

2019. máj. 14. 12:52
 15/18 anonim ***** válasza:
120 ezer Ft szerintem nagyjából elég, de ennél kevesebből nem hinném, hogy ki lehet jönni. Hogy egészséges ételekre elég-e, azt nem tudom. Pontosan sosem összegeztem, de 120-150 ezer Ft körül biztosan belekerül havonta a négyfős családnak nálunk is. Elég nagy étkűek vagyunk és a napi bevásárlásba mindig belecsúszik valami nem étel jellegű háztartási dolog is, pl. mosogatószer, öblítő, wc papír stb. és állateledel is, így 5000-6000 van egy-egy bevásárlás, van hogy 3-4 ezer, van hogy a 10 ezret közelíti. Majdnem minden nap vásárolunk, néha egy-egy nap kimarad. Általában aznapi főzéshez (naponta főzök egyfajta meleg ételt) és a többi napi étkezéshez vásárolok, persze van olyan termék, ami több napra is elég, pl. egy rúd májkrém vagy egy nagyobb kenyér, szeletelt téliszalámi, mindig van felbontott liszt, tészta, fűszer, ami még tovább is eláll, és a 149 Ft-os akciós UHT tejből is mindig egy vagy két kartonnal veszünk, de mindig van valami, ami elfogy, így szinte naponta kell járnom boltba. Én igyekszem mindenből a sajátmárkásat vagy a legolcsóbbat venni, vagy amiből válogatósabbak vagyunk abból nem a legolcsóbbat, de a 2-3 legolcsóbb közül választok. Pl. majonézből, mustárból sajátmárkásat vagy Topeco szóval ilyen kategóriájút, sajátmárkás túró rudi tehát sosem Pöttyös, vagy gyümölcsléből sem a Hohes C és gyakran nem is a Sió, hanem Hey-Ho, Suzy vagy sajátmárkás. Szörpből, tésztából, májkrémből is a nevesincs, olcsóbb fajtát. Szinte sosem veszek Coca Colát vagy Fantát, mindig valami utánzatot, ízre nekem teljesen egyforma. Chipsből mindig a legolcsóbbat. Sajtból is az aznap legolcsóbbat. Általában kisebb boltban vásárolok, pl. Penny vagy Aldi, rájöttem, hogy pl. a Penny olcsóbb, de még a Coop-ban sem költök annyit, mint amikor beszabadul az ember a Tescóba. Kenyérből, felvágottból is mindig nézem az árat, amelyik felvágottat szeretjük, abból megkeresem, hogy aznap melyik a megfizethető áru. Sajnos, nagyon kell nézni az árakat. Zöldségen, gyümölcsön annyit tudok csak spórolni, hogy egyes fajtákból megvárom, míg olcsóbb lesz, addig nem veszek vagy csak kóstolónak, pl. paprika még aranyáron van, de azért néha veszek pár darabot, de dinnyét sem vennék most még. Jó lenne ritkábban járni boltba, de nálunk minden hamar elfogy. Kell törekedni az egészséges, normális ennivalók beszerzésére, de a legtöbben nem értünk hozzá annyira, hogy el tudjuk dönteni, valóban egészséges-e a drágább és valóban egészségtelenebb-e az olcsóbb.
2019. máj. 14. 13:13
 16/18 anonim ***** válasza:
A szárazsággal nincs gond.
2019. máj. 14. 13:29
 17/18 anonim ***** válasza:
59%
De nem hiszem, hogy hetekig eláll pl. a banán:) A hütö sem érintett a lakás páratartalmában:)
2019. máj. 14. 13:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Nézd ezt találtam:

[link]

2019. máj. 14. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!