Mennyit költesz havonta ennivalóra? 120 ezer forint elég egy négyfős családnak, h normális/egészséges ennivalókat egyenek?
Szia! Köszönöm 7#-es. 4# válaszoló vagyok. De hogy tart ki nálad 1kg paradicsom, 2 uborka 2-3 hétig? Meg 1kg banán, 1kg alma? Hiszen az csak pár darab, mert azt írod: “Mindig van itthon 3-4 féle gyümölcs, paprika, paradicsom, uborka.”
Ha mindig van otthon, akkor erre nem elég a havi max. 70eft. Vagy elég ez az összeg, de akkor az nem igaz, hogy ebbôl a pénzbôl mindig van otthon neked uborka, paradicsom, paprika. Pl. most nem is vettél paprikát. Ne érts félre, nem bántani akarlak, de amit írtál ebben a formában nem igaz. 70eft-ból ki lehet jönni, de nem úgy ahogy írod.
Úgy hogy nem eszünk meg napi 1 kilót..
Banán az 1 kg 7 darab volt, az alma is 6, az eper meg kb 4 adagnyi.
Max 1-1et eszünk egy nap a férjemmel van hogy egyet se.
Én a cukortartalma miatt nem eszek többet, a férjem meg nem igényel többet
Ez akkor ha összeadom kb 10 napra minimum elég. Meg van kb 30-40 gyümölcsbefőttem, azt is eszünk néha..Meggy, körte, barackok.
Jó tudom én is ismerek olyat, ahol a férfi egy nap alatt megeszik egy kiló banánt, pl apám... A férjem szerencsére nem ilyen, nem zabál. Pedig 193 cm 95 kg, sportos, de mégis elég neki a kaja mellé 1 db banán, nem zabál be 7et mint apám...
Nekem meg diéta az életem :/
Szóval ezért nehéz erre a kérdésre válszolni mert apám mellett anyukám 5* annyit költ kettőjükre mint mi...
Azért kérdezem, mert nálunk pl. 7 db banán max. 4 napig bírná, alma is ha napi egy elfogy fejenként max. 3 nap. Epret sem tudnék 4 napig tárolni, max fagyasztó, mert megrohad. A banán is bebarnul 4-5 nap után. Paradicsomot sem lehet 5-6 napnál tovább tárolni, kígyóuborkát sem. Ezért nem értettem, hogy tart ki nektek ez 2-3 hétig mennyiségben, illetve eltarthatóságban.
Mi sem zabálunk de napi 2-3db gyümölcs elfogy fejenként, plusz friss zöldségek. Így heti 2-3x kell frisset vennem, mert nem állnak el sokáig amúgy sem, pár nap után elkezdenek rohadni, kivétel talán az alma. Mi ketten vagyunk, de ahhoz, hogy mindig legyen otthon 2-3 féle friss zöldség és gyümölcs ahhoz jóval több megy el 70eft-nál. Mi sem zabálunk, csak próbálunk egészségesen élni.
De ezen nem veszünk össze:)
Előző lakásban nekünk is ez volt.
1-2 nap után megrohadt minden.
Magas volt a páratartalom.
Most a sajátunk egy száraz ház, itt érdekes minden eláll sok ideig, akár hetekig is. Biztos van összefüggés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!