Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Árt az ha az elkészült ételt...

Árt az ha az elkészült ételt legyen az mondjuk egy lábas meleg fözelék az indulció lapon hagyom?

Figyelt kérdés
2019. máj. 10. 11:52
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Csak akkor, ha közte van a Magyar Helyesírás Szabályai, mert az könnyen lángra kaphat.
2019. máj. 10. 12:01
 2/8 A kérdező kommentje:
nyelvtagozat is megjött
2019. máj. 10. 12:01
 3/8 Mansour ***** válasza:
Márhogy minek árt? Az éltelnek vagy a főzőlapnak? Ha nincs bekapcsolva a főzőlap, akkor szerintem egyiknek sem...
2019. máj. 10. 12:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha ba van kapcsolva a lap, akkor szétégeted az etelt.

Ha nincs bekapcsolva, akkor max megromlik, ha meleg van a helységben

2019. máj. 10. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mennyi ideig hagyod rajta. Egy idő után jobb hűtőben tárolni.
2019. máj. 10. 12:29
 6/8 Alfa1 válasza:
Nem. Nyilván, he elkészült az étel, és a bekapcsolt lapon hagyod, akkor odaég az alja, vagy túlfö (pl. tészta). Ha kikapcsolod az indukciós lapot, akkor az még meleg marad, és lassan kihül. Pl. ha rizst fözök, ki szoktam kapcsolni picit elöbb, és mire kihül pont jó a rizs. Persze ezt ki kell tapasztalni.
2019. máj. 13. 08:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Az indukciós lapnak mindenképp - valamelyest csökkenti az élettartamát, ha rendszeresen ezt teszed

Ok: lassabban hűl ki a gép, azaz tovább lesz viszonylag magasabb hőn a belső elektronika. A kondenzátorok hőre öregszenek benne, vagyis az életben töltött órák száma véges. Ezért érdemes a készételt levenni róla, ahogy leáll a működés. Van egy ventilátor a masinában, azaz a főzést és a forró étel tárolását is ki kell neki bírnia, így rövidtávon nem sok jelentősége van. Azonban praktikusabb, ha a működési óráid egy részét nem állásban a forró étel hűlésével feleslegesen fogyasztod el. Szóval én pl. ha időben odaérek, akkor mindig leveszem és átrakom a lábast a sparhet hideg rácsára, míg lehűl. Valami keveset ez is jelent, annyira meg nem olcsó az a főzőlap sem.

2019. máj. 14. 18:13
 8/8 anonim ***** válasza:
A beüzemeléskor elolvastam, az én indukciós főzőlapom használati utasítása azt írja, hogy a főzés befejezésével NE hagyjam a főzőlapon a forró edényt, hanem vegyem le róla.
2019. máj. 15. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!