Aki nem a hagyományos tojás-sonka-egyéb ételeket eszi idén Húsvétkor, mit eszik helyette?
Egyedül leszek otthon a hétvégén, ezért csak hétfőn lesz ez a hagyományos menü, anya megcsinálja.
De mivel én nem vagyok annyira húsos, sem a magyar konyha híve, ezért kb. Csak vegán ételeket eszek addig, például olasz brushetta (nem tudom hogyan kell írni), banános-kókuszos krémleves, tökmagos szendvicskrém stb.
Mi nem csinálunk sonka tojás menüt, mert csak kidobnám senki nem enné meg.
Holnap házi pizza lesz délben, vacsira ami marad és még csinálok brassiót.
Vasárnap húsleves mézes mustáros oldalas lesz krumpli pürével rizzsel. Hétfőn nagyszülőkhöz megyünk
Fanta szeletet sütök még.
Karajt pácolok, majd kisütöm serpenyőben. Köretnek majonézes krumplisali lesz, max húsvétra való tekintettel több tojást főzök bele. :)
Meg vettünk ilyen bolti füstölt főtt tarját, sonkát, amivel semmit nem kell tenni, holnap nem főzök, azt rágcsáljuk el kenyérrel.
Mondjuk ha vegánozol, akkor ezzel nem sokat segítettem. :)
De a lényeg, hogy azt főzök, ami jól esik, sosem ragaszkodtunk a hagyományos kajákhoz. Annyi, hogy ünnepre tekintettel valami olyan receptet választok, aminek hétköznap nem állok neki, ettől lesz különleges. De hogy épp mi, az hangulattól függ. Karácsonykor pl csirkekuglóf volt, mert párom amúgy is utálja a halat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!