Ha megmikrozom a peneszes spanyol kolbaszt, megehetem szerintetek?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 9. 18:11
21/22 anonim válasza:
Nos, utána néztem a dolognak megbízható oldalakon.
A kolbászokon kialakuló fehér penészréteg csak a felületet érinti, senkire nem jelent semmiféle egészségügyi kockázatot. Ha valaki megeszi, nem lesz beteg, nem toxikus.
A sajtokban, tejtermékekben megtalálható nemespenész jelent némi kockázatot, de csak akkor, ha nem pasztőrözött tejből készül. Hőkezeléssel a listeria elpusztul, így a camambert típusú sajtot is eheted hőkezelés után (pl. kirántva).
22/22 A kérdező kommentje:
Nem a penesz, hanem a nyers/fustolt resze az, ami engem aggaszt, de amugy vegul rasutottem a pizzara. Koszi, hogy foglalkoztal vele, meg a sajtos infot is.
2019. ápr. 19. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!