Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mérgezett lehet ez a méz,...

Mérgezett lehet ez a méz, vagy mi lehet a baja? (akác)

Figyelt kérdés

Anyukám kapott valakitől (eleve gyanús) egy kis üveg akácmézet.

A méz állaga rendben van, de van erős, leginkább az izomlazító mentolos lóbalzsam, vagy vietnámi balzsam (régen lehetett kapni ilyen kis piros fémtubusban) illatára emlékeztető aromája amilyet soha nem éreztem még méznél.

Bár én általában vegyes virágmézet szoktam venni.

Rendben van ez a méz? Ilyen az akác, vagy inkább ne együk meg?

[link]

Ez az a balzsam aminek az illatára kicsit emlékeztet a méz íze.

Nem nagyon merek belőle enni, kérlek nyugtassatok meg, hogy nem megmérgezni próbálnak minket, vagy nem valami selejt szállítmányból kaptunk!

2019. febr. 22. 14:32
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Még arra hasonlít ez az íz, mint amikor valamit csomagolás nélkül hagyunk a hűtőben vagy a fagyasztóban és ilyen furcsa vegyszeres íze lesz.
2019. febr. 22. 14:33
 2/11 anonim válasza:
62%

Én nem igazán értek hozzá, de szerintem annyit nem ér meg a méz, hogy megegyétek, ha romlott.

Dobjátok ki és akkor biztos nem lesz baj.

2019. febr. 22. 14:48
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Megnyugtatni sajnos nem tudlak, de egy biztos, ha nekem valami nem ízlik, akkor én tuti nem eszem meg. Bízz az ösztöneidben és dobd ki azt a kotyvalékot.
2019. febr. 22. 14:50
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
A méz nem tud megromlani, de ha sokáig mosószer mellett volt akkor átveszi a szagát. De ettől nem lesz rosszabb, csak hát az íze is fontos.
2019. febr. 22. 15:08
 5/11 A kérdező kommentje:
Engem az érdekel h az akácméznek van-e egy ilyen furcsa mentolos íze, vagy nem. Nem szoktam akácmézet enni. Nekem jó a vegyes általában.
2019. febr. 22. 15:09
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
Az nem akácméz! Lucerna méznek szokott mentolos íze lenni.
2019. febr. 22. 15:25
 7/11 anonim ***** válasza:
91%
A méz nem tud megromlani. Ha mentolos íze van akkor nem akácméz, hanem másfajta méz. Nincs annak semmi baja, csak ugye nem mindenki szereti a mentolos ízesítésű mézet . Van mentaméz is.
2019. febr. 22. 15:37
 8/11 A kérdező kommentje:
az van ráírva h akácméz, akkor te ezt megennéd így, hogy furcsa íze van?
2019. febr. 22. 15:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Bolti méz? Vagy valaki csinált házi mézet, és az van az üvegben. Ha bolti méz, akkor olvasd el, hogy milyen összetevők vannak benne. Ha házi máz, akkor meg teljesen mindegy mi van az üvegre írva. Nekem van olyan üvegem amiben baracklekvár van, de nagy betűkkel az van ráírva, hogy Lecsó
2019. febr. 22. 15:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Az akácméz nem mentolos, de van mentolra hajazó méz is, előttem leírták. A méz nem tud megromlani, legfeljebb cukrosan összeáll.

A mentol (pl. borsos menta)nem mérgező, de ha nem ízlik, akkor ne egyed! Viszont elhasználhatod teába, ott nem hiszem, hogy ennyire dominálna.

2019. febr. 22. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!