Miket szoktatok magatokkal vinni enni iskolába, munkába (ami picit egészségesebb)?
Többször van egy héten, h én is egész nap oda vagyok (meló + suli), én kb. ezeket viszem magammal:
- délelőttre gyümölcs (banán v narancs);
- ebéd, amit a párom főzött kis műanyag edénykében;
- esti órákban egy szenya (magvas rozskenyér husival, sajttal);
- vészhelyzet esetére műzliszelet.
Ezekkel kibírom a napot este 9-ig, ritka az, hogy otthon már ennék, reggel még benyomok egy joghurtot. A fentiek mind kibírnak egy teljes napot a táskámban, főleg így tél-időben - amúgy van hűtő, de volt már, hogy nem volt, és olyankor ablakba tettem a hűtős dolgokat.
A péksütik hosszabb távon nagyon rosszak-egészségtelenek tudnak lenni, a csokitól megint csak éhesebb leszel. Amit nem értek, ebédelni miért nem tudsz? Mikro szinte mindenütt van, csak kéne lenni egy szabad 5-10 perced rendes főtt kaját enni. De még melegítés nélkül is jobban járnál, mint keksszel meg csokival.
Köszönöm! Én sajnos finnyásabb vagyok vagy nem tudom, hogy hogyan mondjam és az alap esetben meleg ételeket nem tudom megenni hidegen (ezért nem viszek rendes főtt kaját), ugyanígy a hűtött dolgokat sem melegen (pl. próbálkoztam salátákkal, de folyt a levük, megfonnyadtak, nem ropogtak, az öntet sem hideg stb.). Egyszerűen elkap tőle a hányinger, nem megy le a torkomon. Ez az én bajom, tudom, de ez van. Így eddig nálam is maradtak az ilyen rágcsák, péksüti, szendvics és hasonlók.
Ha van időm, akkor szoktam ebédelni, mert az egyetemen is van étterem a büfé mellett és a közelben is van egy-két kajálda. Viszont, ha egymás után vannak az óráim egész nap, akkor nem fér bele az, hogy megvárjam amíg sorra kerülök vagy kiszolgálnak és normálisan meg is tudjam enni az ebédet. Nincsen rá időm, mert a 15-30 perces szünetekbe azt is bele kell számolni, hogy A-ból el kell jutnom B-be (külön épületek, különböző emeletek, hosszú folyosók) vagy később engednek ki, előbb kezdik az órát stb., szóval így már nem olyan sok az az idő. Az egyetemen pedig sehol sem tudok se hűteni, se melegíteni semmit sem.
helyedbe csinálnék magamnak otthon rizst vagy tésztát és megenném hidegen ha nem tudnám melegiteni. Vagy azért ezt is csak meg lehet oldani valahogy. Persze jól becsomagolnám, hogy véletlenül se ömöljön ki.
Vagy salátát vinnék, zöldség, gyümölcs, yoghurt.
De szerintem az sem baj, ha kekszel oldod meg a helyzeted, csokival vagy müzliszelettel. Péksütemény se rossz, én minden nap szoktam enni.
Vihetsz akár turmixot is, ami laktat. Vagy otthon csinálz magadnak zabkását (megcsinálod otthon gyorsan, adsz hozzá meleg tejet) aztán igy napközbe összeáll, lehet kemény lesz egy kicsit de akkor is meg lehet enni. Ha van ott csapviz, vagy akár nálad viz akkor fel tudod higitani. Esetleg gabonapehely, csak úgy magába.
Vagy otthon csinálsz magadnak sok-sok szendvicset. Nem muszáj fehér kenyérből, ahogy te szeretnéd és jól tele tömöd, hogy azért lakjál is jól vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!