Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha egy hétig (egyedül) a...

Ha egy hétig (egyedül) a legkevesebb pénzből kellene étkezned, mit ennél?

Figyelt kérdés
Annyira kevés pénzből,amennyire csak lehet,bármilyen kaja jöhet.Ha esetleg oda tudnád írni az össz. költséget,annak örülnék,köszönöm.
2018. dec. 9. 12:13
1 2
 1/13 anonim válasza:
87%
Nyilván krumplit.
2018. dec. 9. 12:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Krumplileves, paprikás krumpli virslivel, rántott leves pirított zsemlekockával,krumplis tészta, káposztás tészta, főtt spagetti virslikarikával, tejföllel és reszelt sajttal, tojásrántotta, nokedli, tojásleves.

A bevásárlólista:

3 kg krumpli, 1 zacskó liszt, napi három zsemle, 1 fej fehérkáposzta, 1 csomó leveszöldség, 3 pár virsli, 1 zacskó kockatészta, 25 dkg trappista, egy zacskó spagetti, egy nagy doboz tejföl, 1 kg vöröshagyma, fűszerpaprika, só, bors, leveskocka, tojás.

Költséget nem tudok írni, nagyon változóak az árak, de ezek a legolcsóbb hozzávalók.

2018. dec. 9. 12:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
azert irhatnál egy összeget, hogy mennyid van
2018. dec. 9. 12:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Burgonya, rizs, száraz hüvelyesek(bab, lencse stb.), vizes zsemle, és hogy kis ízük is legyen, és zöldséget is egyek, ezért ezek mellé még hagyma(plusz esetleg kis liszt, és valami zsiradék, de ez általában van otthon).

Ezekből már jó pár dolgot lehet készíteni, pl.: paprikás krumpli, hagymás bab, bab vagy lencsefőzelék, stb.

De pénz kerettől függően, száraztészta, tojás, olcsó felvágott is beleférhet.

2018. dec. 9. 12:40
 5/13 anonim ***** válasza:
24%
Tojást, naponta 10 db-ot (40 ft/db), az egy héten 2800 ft. Mellé csapvizet innék.
2018. dec. 9. 12:42
 6/13 anonim ***** válasza:
35%

Semmit. Egy hét böjt nem igazán okozna semmit, illetve ha az utolsó 1-2 napban mégis megéheznék, bizonyára tojást ennék.

Másnak sárgaborsót szoktam ajánlani rizzsel és szezonális zöldségekkel ilyen esetben, de attól én csak éhesebb lennék. Míg ha nem eszem, akkor egész jóllakott maradok elég sokáig.

Tojás, len, szezonális zöldség, valami efféle lenne, ha ennem kéne. Ha telik földimogyoróra is, akkor inkább az, a len annyira nem finom, de a legolcsóbb általam ismert olajos mag, ráadásul erősen szénhidrátszegény, ami nekem igen komoly előny.

A fentiek simán sóval is igen jók és rengetegféle lehetőséget adnak :)

500 forintból meg is lenne a 2 étkezésem a héten, ami azért nem rossz (ha semmi nincs, akkor sót sem használnék, a tojás anélkül is jó, ahogy a zöldség is). De lehet, hogy te más vagy, persze.

S azért fél kiló sárgaborsón én is elgondolkodnék, 150 forint főzéssel együtt.

Ha rendszeresen kellene ilyet csinálnom, akkor naponta ennék, de ahhoz napi 500 forint kell, speciális diétám van. Ennek a zöme tojásra menne el. Nyilván meg lehet oldani máshogyan is.

2018. dec. 9. 13:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

krumpli, zacskós tészta, spagetti, reggelire vajas/májkrémes szendvicsek. a májkrém még olcsó is. amit sose adnék fel az számomra a sajt mert imádom, anélkül nem eszek kb semmit

amúgy meg anno éltem napi talán 500 ftból de nem ettem túl sokat. reggel vettem egy db péksütit, 150Ft, ebédre szintén, 150Ft, otthon meg már azt ettem amit előtte megvettem, mondjuk zacskós tészta ami 100Ft talán. még olcsóbban is kijöttem.

2018. dec. 9. 13:33
 8/13 anonim ***** válasza:

Vennék jó sok krumplit, olajat és csinálnék rengeteg sültkrumplit, törtkrumplit meg ilyeneket.

Vennék húsleveskockát, feloldanám valamennyi vízben, és kész a leves.

Húsból csirkefarhátat vennék. Ehhez vennék hagymat, hogy tudjak csinálni pörköltöt.

krumli (ahonnan én veszem 120 ft/kg), olaj (kb 300), csirkefarhát 200 ft/kg, húsleveskocka 100 ft/6 db, hagyma

Vennék 3 kg krumlit (360), 1 liter olaj (300), 2 kg csirke (400), 1 doboz húsleveskocka (100), fél kiló hagyma (100), 1 kg rizs (200)

1460 ft

2018. dec. 9. 14:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy hét? 3000 forinból

2 kg rizs 500 Ft

10 tojás 400 Ft

1 kg hagyma 250 Ft

1 kg mirelit zöldség 450 Ft

0,5 kg hús 650 Ft ami akciós, de leginkább csirke felsőcomb filézve

1 kg sárgaborsó 400 Ft

1 l olaj 350 Ft

Rizses-zöldséges hús

Sárgaborsó főzelék pirított hagymával/rizsfasírttal/tojással

Rizs tojással/sárgaborsófasírttal/zöldséges omlettal/zöldségfasírttal

Ha van kicsivel több pénz, akkor bab 0,5 kg 300 Ftés paradicsompüré 200Ft ill még fél kg hús 650

Kicsit változatosabb kaja

Babpörkölt, babfőzelék, chillis bab

2018. dec. 9. 14:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok kimaradt

300 Ft 0,5 kg zabpehely, az jó reggelinek

Amúgy krumpli és tészta felejtős, csak szénhidrát van benne

Ja és ha egy hétnél tovább kell odafigyelni a nagyon alacsony költségű kajára, akkor a legolcsóbb multivitamint még hozzá dobnám

2018. dec. 9. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!