Melyik (ek) azok az ételek amik sok kalóriát tartalmaznak?
Mi a sok?
Gondolom, a kalóriasűrűség érdekel, bár szerintem sok esetben inkább egy rendes, az adott embernek megfelelő adag kalóriamennyisége számít (nyilván attól függ, miről van szó, de sokszor ez a helyzet).
Az igazán kalóriadúsak azok, amik főleg zsírt tartalmaznak, a merő cukor nekem már csak gyenge közepes, de nyilván van, akinek az is töménynek számít.
Ami viszonylag száraz és tömve van liszttel, pláne cukorral is, az tehát közepes. Ha még tele van nyomva zsírral is, az már elég tömény, de ha a szénhidrát kimarad és a helyébe is zsírdús cucc kerül, az az igazi.
Az olajos mag alapú ételek elég erősek, még akkor is, ha mondjuk cukorral lightosítjuk, mondjuk egy grillázsban.
A krémes, zsíros tortát is erősek s a bő zsírban sütött, abból sokat felvevő dolgok. Pl. egy natúr lángos nekem közepesen kalóriadús, mert az nem vesz fel sok zsírt (azért van benne anyag, persze), de ha még megpakoljuk zsíros tejföllel és zsíros sajttal, az már ott van a szeren.
A sült padlizsán harmadannyi zsírt képes felvenni, mint ő maga, az sem kispályás.
De sorolhatnám, elég sok tradicionális étel kalóriadús, jó kis zsíros pörkölt nokedlivel, abba is sok energia fér.
Köszönöm a válaszokat!
Hát azért kérdezem, mert híznom kéne. Már nem merek tesizni sem mert mindenki jó húsban van (nem túl dagadt azért) csak én nem :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!