Falási roham után?
Ha ez máskor is elő fog fordulni, érdemes lenne megnézetned a cukrodat.
De a legjobb lenne, ha vennél egy cukormérőt és különböző időpontokban - pl. a falási roham előtt és reggel éhgyomorra - mérnéd magadnak, mert az az egyszeri laboros vizsgálat nem biztos, hogy kompetens eredményt mutat.
Ezt cukorbetegként írom neked, akinél így mutatkoztak a jelek.
Az időben felismert cukorbetegség sok esetben diétával visszafordítható, nekem 8 évig bujkált mire inzulin lett a vége.
Nem mondom, hogy neked is ez van vagy lesz, de erre érdemes lenne odafigyelni!
Ne éhezz, nyilván egyél, de vond le a konzekvenciát és máskor ne legyen efféle rohamod, ha lehet.
Velem is van, hogy ha későn eszem, másnap olykor korábban éhezem meg, pedig a logikus az lenne, ha később. Nos, akkor eszem korábban (szerencsére a szervezetem tud kalóriát, tápanyagot számolni és jóval kevesebbel jóllakik) s igyekszem visszakerülni a rendes kerékvágásba.
S ne egyél össze mindent. Ha éhes vagy, fogj egy rendes, tartalmasabb ételt, amiből nem fogsz rengeteget enni. Nálam a főtt tojás ilyen, sosem ültem még le éjfélkor s ettem meg 10 darabot, közel sem, pedig ennél jóval több kalóriát lazán bepakolok zsíros kenyérből, mogyoróból, csokiból s egyebekből... Mondjuk ilyen hajlamoknál nálam a tuti az, ha el se kezdek enni, mert akkor már gyenge a kontroll. De ehhez ugye kötelező, hogy ne legyek éhes, mert éhesen azért enni kell. De egy rendes, jó nap után nem éhezik este az ember. Legalábbis ez a tipikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!