Mit kezdenek az emberek azzal a sok gesztenyével?
Sok gesztenyefa van a környéken és azt figyeltem meg, hogy az emberek felszedik szatyorszám.
Mit lehet vele kezdeni?
Én azt hittem, hogy nem ez a fajta az ehető.
Bár megmondom őszintén, még soha nem ettem sült gesztenyét.
Ha valóban azért szedik, hogy megsüssék, elmondanátok, hogy hogyan kell? Kipróbálnám, csak tartok tőle.
Ha vadgesztenye akkor a gyerekeknek
Vigyázz nehogy mérgező legyen
Amit sütsz, az nagyon drága, 1000-2000 Ft/kg.
Én beteszem a sütő aljába. Néha megforgatom, ne robbanjon szét. :) Sajnos nem mindnek pattan ki a héja, azzal nem tudok mit csinálni.
De lehet kapni készen.:) Zacskóban is tartósítva.
Gyerekek szoktak belőle Gesztenye Gusztikát csinálni. :D Van, hogy én is felszedek párat, mert olyan szép fényes a "bőre", hogy nem lehet otthagyni, de szatyorszám azért nem vinném haza.
Vadgesztenyét pedig ne süss, mert nem ehető.
Vadgesztenyéről van szó. Én is úgy tudom, hogy mérgező, ezért nem értem.
De végülis elképzelhető, hogy pl. az oviba gyűjtenek a gyerekeknek. Ez eszembe sem jutott. :)
Fűteni? :O
A környéken nagy divat a cserépkályha. A régi polgári lakások többségében van (nekünk is), de még soha nem hallottam róla, hogy lenne használható fűtőértéke.
Gyerekkoromban mi is gyűjtöttük az oviba, aztán bábukat csináltunk belőle.
De keress rá, hogy gesztenye dekoráció, és képekre, rengeteg kreatív ötlet van akár lakásdíszítésre is.
Ez is pl. ilyen:
Gyerekeknek óviba vagy otthonra. Régen mi is gyűjtöttük, s vittük be a csoportnak vagy baratokkal, unokatesőkkal játszottunk vele. Egy csomó mindent lehet csinalni vele. De peldául gesztenyealakokat arulni is szoktak.
Fűtés nem jutna eszembe, felnek, hogy felrobban es betöri a kályha üvegét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!