Kedves Anyukák! Mit csomagoltok a gyerekeknek tízóraira, ebédre, uzsonnára, az iskolába?
Engem már femináciztak le ezen az oldalon, de én sem értem miért kell rögtön neki támadni a nagymamának! Miért ne aggódhatna, miért kell rögtön az apával jönni???
Elnézést az offért, csak nagyon nem szeretem, ha bunkóznak...
És az nem lehet opció, hogy a lányod előző este főz annyit, hogy a kislány mikor hazamegy az iskolából, akkor csak meg melegíti magának a mikróban? Így már délután ehetne főtt ételt. Vagy a sok munka miatt nem is főz a lányod? Ebben az esetben viszont vannak éttermek napi menüvel. 'a' és 'b' menüvel. Esetleg ilyen helyekről tudna éthordóba hazavinni főtt ételt.
Igazából bármit lehet csomagolni, csak mivel a legtöbb iskolában nincs melegítési lehetőség, így én inkább arra fektetném a hangsúlyt hogy olyan étel legyen, ami hidegen sem.okoz gondot. Pl egy rántotthúsos szendvics zöldséggel ok, de egy gombapöri már lehet hidegen hasmarsot okozna.
Nálunk nincs hűtő, se mikro. Külföldön élünk, 1600 diak van, elég nehéz lenne megoldani. Itt nincs intézményi étkezés, ellenben van büfé. A
Nálunk a vacsora a főétkezés, így általában szendvicset visz, illetve bármit, amit hűtés nélkül el lehet tartani, és melegítés nélkül elfogyasztani. Mondjuk van jegakkus doboza, abba épp mehetne hideg, termoszba meg meleg.
Beírod keresőbe, hogy bento doboz, és rengeteg ötletet tálalsz. Nálunk egyre több turbóanyunak ez a mániája. Szerintem erős túlzás a virág alakra faragott uborka meg a gyümölcs tájkép. 🙄 De lehet ötleteket meríteni.
Vagy beírod, hogy lunch box. Ha nem tudsz angolul, akkor is tudsz ötleteket gyűjteni csupán a képek alapján.
Szendvics is lehet annyira egészséges mint egy meleg étel sőt még eg. is csak minőségi pékárút, húst és zöldséget kell vásárolni!
Amúgy meg lehet vinni főtt ételt is olyat kell csinálni ami hidegen is ehető!
Sosem értettem ezt a problémát. Feltalálták a műanyag dobozt. Az előző napi, nem túl folyós kaját belerakod és kész. Nem, 1 nap alatt nem lesz semmi baja, de amúgy is max 4 órát kéne kibírnia a doboznban, ha olyan dél körül ebédel meg a gyerek. Én pl tegnap elcincáltam az egyetemre 2 szelet csirkemellet dobozban, este 5kor ettem meg itthon, mert nem volt időm enni, és semmi baja nem volt. Holnapra csőben sült karfiolt viszek, de vittem pl lecsót nokedlival, halrudakat rizzsel, vadast gnocchi-val, stb. Ja igen, hidegen eszem, nincs baja a gyomromnak. Ha valakit megfosat a hideg gombapörkölt, ott valami nem okés.
Azzal egyetértek, hogy ne csak szendvicsen éljen. Szerintem egy kiegyensúlyozott kajacsomag így néz ki: reggelire egy teljes kiőrlésű szendvics zöldségekkel vagy zabkása, 10 óraira gyümölcssaláta vagy joghurt vagy tejberizs, ebédre pl az előbb felsorolt főtt ételek, + 1 alma vagy banán.
6 éven át szinte minden áldott nap szendvicset csomagolt nekem édesanyám, és nem a különleges fajtákat, hanem a sonka-sajt kombót. További hat éven át ettem napi gyakorisággal a sajt-uborka/paprika/paradicsom kombinációt, miután vegetáriánus lettem.
Nem haltam bele, sőt, kimagaslóan jó volt az egészségem, mert ezt leszámítva változatosan reggeliztem, vacsoráztam, mindig sok gyümölcsöt, zöldséget ettem.
Ettől eltekintve, a szendvics SEM feltétlen unalmas, lehet 10000 féle módon készíteni (csak a a 90-es években a kutyának se jutott eszébe:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!