A bab általi felfújódást meg lehet előzni?
Figyelt kérdés
Sajnos nagyon nem bírom a babot, de most megkívántam. Valahogy lehetne majd enyhítenem a "másnapot"?2018. szept. 5. 18:40
1/7 anonim válasza:
Főzhetsz bele köménymagot vagy egy kevés szódabikarbonát.
2/7 anonim válasza:
Ha száraz babra gondoltál (ilyen szempontból az a legdurvább) akkor egy fél óra főzés után öntsd le róla az első levet. Állítólag ez használ.
3/7 anonim válasza:
Két trükk van:
- főzés előtt beáztatod a babot/lencsét/egyéb felfújós hüvelyest hideg vízbe. Lepje el, hadd ázzon, akár órákig.
- főzés közben, mikor először felforr a víz (benne a babbal), akkor leöntöd róla ezt a főzővizet, és teljesen újat engedsz bele. Mikor ez is felforrt, akkor haladsz csak tovább az adott recepttel.
4/7 anonim válasza:
Még a borsikafüvet (más néven csombort) szokták ajánlani.
5/7 anonim válasza:
Én beáztatom egy éjszakára, majd leöntöm róla a vizet és új vízben teszem fel főzni. Így nem okoz gondot.
6/7 anonim válasza:
És csak simán fingok tőle, mint a gép.
7/7 anonim válasza:
De most mééér kell minden választ lepontozni?😡
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!