Ti miket tennétek egy pizzára feltétnek, ha azt a legjobbra szeretnétek csinálni?
A valódi pizza nem a feltéttől lesz jó elsősorban, hanem a liszttől, és a 36 órás tésztakészítési módtól. Tehát ezzel kezdve, feltételezve a kiváló minőségű, fatüzeléses kemencét is, rá kétféle kombót tennék:
-caciocavallo, koktélparadicsom, szardella, morzsa, d.o.p. olívaolaj
vagy
-pisztácia, crudo, burrata
Az a paradicsomos szósz, vagy tejföl alapnak
rá sonka, sajt (elég egyféle, de ha valaki úgy szereti, rakhat többfélét is; énszerintem amúgy úgy a jobb, ha nem füstölt a sajt, amúgy nem nagyon vagyok otthon sajtok terén, sima trapistát raknék rá:)) ,
mehet még: kukorica, gomba, répa, hagyma, szalámi
akár mehet rá ananász is nyugodtan:) Szerintem jó helyen van az a pizzán:)
akár még kapor is, de az nem tudom, mennyire illik hozzá; aki rendszeresen eszik pizzát, az feldobhatja vele; hogy ne mindig ugyanazt egye, de alapvetően szerintem nem szükséges rá
És extraként mehet még rá ketchup annak aki kívánja, majonézesen még nem kóstoltam:):)
Szerintem a tojás meg a borsó pl nem illenek annyira egy pizzához:) A borsó elfér, de itthon teszteltük tojással is, nem jött be:)
Egyébként amikor ilyen zöldségmix került rá; répa borsó talán kukorica is; akkor még az volt, hogy egy kicsit meg kellett sózni, és akkor azzal már tökéletes lett, anélkül picit üres volt meg ízetlen, szóval még megsütés után kicsi sóval a tetejére; és akkor úgy már tökre működik:)
Esetleg lehet még ilyen pici leveleket is rá szórni? Az a pepperóni, vagy ilyen borslevelek?:D De azt sem szükségszerű, talán hasonlít a kapor-kategóriához:) Ha valaki gyakran eszi, és van kedve, feldobhatja vele.:) Ja megvan, még nem olvastam a korábbi válaszokat; de lehet, hogy az oregánóra gondolok:):):) Szóval az ilyen pici levelek ilyen fűszer sem szükségesek rá, de aki gyakran, és akkor váltogathatja, hogy most azzal eszi, vagy most azzal nem:)
Meg egyébként mehetnek rá ilyen zöldszínű paprikákból is karikák; akár csípősből, akár nem csípősből; énszerintem a csípősnek jobb az íze; a másiknak talán nem annyira a best, de a pizzán úgy sem érvényesül annyira, mert átveszik egymás ízét a kaják, és így még picit színesíti is; mehet még rá nem alap formájában is, tehát felszeletelt paradicsomkarikák is, akinek kedve van hozzá:)
Én így képzelem el:):):):)
*Hagymából mehet többféle is fehér/vöröshagyma-de én fehérnek hívom
meg lila hagyma, meg fokhagyma is
Az újhagyma pl talán nem annyira érvényesülne rajta:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!