Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Uborka hámozási módszerek?

Uborka hámozási módszerek?

Figyelt kérdés
Valaki tudna ajánlani?

2018. aug. 23. 22:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Annyira bonyi? Én burgonyhámozóval szoktam.

[link]

A módszer: kezembe veszem az ubit, ráhelyezem a hámozót az egyik végére, és enyhén nyomva végihúzom. Ezt addig ismétlem, amíg körbe nem érek. A végeit késsel levágom.

2018. aug. 23. 23:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én télen kígyóuborkát veszek, azt alapban nem kell hámozni, nyáron meg a rücskös héjú fürtöst, olyan 10 cm-eseket.

Mióta olvastam, hogy az uborkahéjával mennyi hasznos anyagot kidobunk, azóta ez utóbbit sem hámozom, nem kemény a héja.

Az egyetlen uborka amit hámoznék - de azt nem veszek - az a nyáron kapható, nagyon sötétzöld, sima és fényes, nagyobb méretű uborkák, mert azoknak nagyon vastag a héjuk.

2018. aug. 24. 11:07
 3/4 anonim ***** válasza:
56%
Ennyire csak nem lehet senki életképtelen, hogy egy uborkát nem tud egyedül meghámozni...
2018. aug. 24. 15:04
 4/4 anonim ***** válasza:
50%

Én mindent egyformán hámozok, késsel. Kivéve a répát, azt hámozóval.

Ha már előkerült a héj megevése, nos, engem roppantul zavar a kemény, rücskös héj a finom zsenge uborkán, így nyilván hámozom. A héjat néha megeszi a párom (direkt vastagon vágom, ha tudom, hogy jó eséllyel ez lesz a sorsa, vékonyan is megeszi, de az szerintem nem embernek való :D), máskor pedig belesütöm a rántottába, úgy már jó.

2018. aug. 24. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!