Uborka hámozási módszerek?
Annyira bonyi? Én burgonyhámozóval szoktam.
A módszer: kezembe veszem az ubit, ráhelyezem a hámozót az egyik végére, és enyhén nyomva végihúzom. Ezt addig ismétlem, amíg körbe nem érek. A végeit késsel levágom.
Én télen kígyóuborkát veszek, azt alapban nem kell hámozni, nyáron meg a rücskös héjú fürtöst, olyan 10 cm-eseket.
Mióta olvastam, hogy az uborkahéjával mennyi hasznos anyagot kidobunk, azóta ez utóbbit sem hámozom, nem kemény a héja.
Az egyetlen uborka amit hámoznék - de azt nem veszek - az a nyáron kapható, nagyon sötétzöld, sima és fényes, nagyobb méretű uborkák, mert azoknak nagyon vastag a héjuk.
Én mindent egyformán hámozok, késsel. Kivéve a répát, azt hámozóval.
Ha már előkerült a héj megevése, nos, engem roppantul zavar a kemény, rücskös héj a finom zsenge uborkán, így nyilván hámozom. A héjat néha megeszi a párom (direkt vastagon vágom, ha tudom, hogy jó eséllyel ez lesz a sorsa, vékonyan is megeszi, de az szerintem nem embernek való :D), máskor pedig belesütöm a rántottába, úgy már jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!