Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért szokás az az embereknél,...

Miért szokás az az embereknél, hogy ha valami ünnep vagy bármi van, ahol összegyülnek. Esznek?

Figyelt kérdés
Nekünk ez családi szokás..szüli/névnap vagy bármilyen ünnep, és zabálás. Nekem ez nem jelent örömet. Velem van baj? Honnan ered ez a szokás?
2010. jún. 17. 23:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen természetes szociális kapcsolat. Az emberek (akik nem naponta találkoznak) összejönnek, beszélgetnek, a távolabbi családtagok is találkoznak, mindenki elmondja, hogy mi történt vele ésközben természetesen esznek is. Mi ezzel a baj? Nem kell zabálnod.
2010. jún. 18. 00:02
 2/8 anonim ***** válasza:
A vendéglátás szokása már az ősközösségben fellelhető. Sőt az állatoknál is meg van. Pld gyakran előfordul hogy a macska hoz a gazdájának egy zsákmányt és leteszi elé.
2010. jún. 18. 00:08
 3/8 anonim ***** válasza:
ennek nagyon ősi hagyománya van még a hűtőszekrény és a füstülési ..stb. eljárások kitalálása előttről. Ha levadásztak valami nagy állatot azt nem tudták tárolni és összehívták a családot, hogy megosszák velük az ételt.
2010. jún. 18. 00:19
 4/8 anonim ***** válasza:

ezek a közös étkezések engem is mindig zavartak, szerencsére anyáméknál egyáltalán nem volt divat, apáméknál viszont igen, de mivel nem vele laktam, az ilyen alkalmakkor egész egyszerűen nem megyek le hozzá. Szerencsére mostmár el tudom magam dönteni hogy mikor menjek hova :/

19L

2010. jún. 18. 01:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem az evésen van a hangsúly, az már hozzájár. Lényeg, hogy együtt van a család, és sokat beszélgetnek, és mivel az emberek szoktak ebédelni, így ebédelnek is. Én szeretem az ilyen családi bulikat, mindig jókat lehet nevetni.
2010. jún. 18. 08:01
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Utolsó: én meg nem szeretem :D

2010. jún. 18. 10:26
 7/8 Böse ***** válasza:
Az evés az egyetlen tevékenység amit mindenki szívesen csinál. Te tudsz mondani olyan programot amire ha össze hívnál 10+ embert különböző korosztályokból, mindenki jól érezné magát? Egyébként tényleg nem magán az evésen van a hangsúly hanem hogy órákig ül mindenki az asztalnál és dumálnak.
2010. jún. 18. 16:51
 8/8 anonim ***** válasza:
hát, én nem is az evés részét kifogásolom..
2010. jún. 18. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!