Ér valamit az ételek vákuumozása a háztartásban?
Arra gondoltam, veszek pár vákuum dobozt és kézi pumpát. Kevés étel fogy, s pl. a szalámit kibontjuk hétfőn, s pénteken még van belőle. Zöldségek rendre tönkremennek a hűtőben néhány nap alatt.
A legfőbb gondom az, hogy a pénztárcámhoz képest drága és nagyon drága dobozokat látok csak.
Megtérülne-e a beruházás?
Nem éri meg, mert már a vákuumozás elött sem steril az élelmiszer, ezért nem áll el tovább.
Viszont ha adagonként lefagyasztod (akár sajt, akár szalámi), és pár órával korábban elöveszed, akkor semmi baja sem lesz.
A zöldségek esetében meg ne vegyél egyszerre sokat, és ne olcsót, mert annak nincs minösége! Emellett a hütöben a zöldségeket csak a lenti dobozban szabad(na) tárolni, úgy, hogy alá papírtörlöt teszel és ezt naponta cseréled, akor ugyanis nem áll meg a doboz alján a kicsapódott nedvesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!