Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez jó töltött paprika recept?

Ez jó töltött paprika recept?

Figyelt kérdés

1. Kicsumázzuk a 6 db paprikát.

2. Felteszünk egy nagyobb lábasba vizet, amelyet sóval, vöröshagymával, zellerrel és zellerzölddel ízesítünk.

3. A 0,5 kg darált húst 1 tojással, 15 dkg rizzsel, 1 tk. piros paprikával, 1 felaprított vöröshagymával és 2 gerezd fokhagymával összedolgozzuk, majd betöltjük a paprikákba.

4. A paprikákat a forró vízbe helyezzük és kb. 30 percig főzzük.

5. A vízhez 0,5 liter paradicsomlevet és 30 dkg sűrített paradicsomot adunk, majd 6 ek. cukorral ízesítjük. 20 percig főzzük.

6. 2 ek. olajból, 2 ek. lisztből és 1 ek. pirospaprikából rántást készítünk. A rántást 1 pohár hidegvízzel és sóval lazítjuk a végén.

7. A paprikákat kiszedjük, majd a rántást hozzáadjuk a paradicsomos alaphoz és 2x felforraljuk. Visszahelyezzük a paprikákat és további 10 percig főzzük.


2018. jún. 17. 03:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sok víz, sok cukor, a töltelék sótalan...
2018. jún. 17. 05:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Itt egy rendes töltött paprika recept


Hozzávalók:


50 dkg darált hús

8 TV paprika

2 dl rizs

1 fej vöröshagyma

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 tojás

2 tk pirospaprika

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

0,7 liter paradicsomlé

1 szál zeller

4 ek étolaj

3 ek liszt

1 tk pirospaprika

cukor ízlés szerint


Elkészítése:


A paprikákat kicsumázzuk. A rizst félig megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.


A húshoz hozzáadjuk a rizst, tojásokat, sót, borsot és a vörös és fokhagymát reszelve és 2 tk pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük. A kész húsos masszával betöltjük a paprikákat. Ha marad, akkor a masszából gombócokat formázhatunk.


A kész paprikákat egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a zellerlevelet is.


Elkezdjük főzni, majd ha a víz kezd elpárologni, akkor helyette paradicsomlével öntjük fel.


Közben elkészítjuk a rántást.

Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd félrehúzzuk, kicsit hűlni hagyjuk és 1 tk paprikát is belekeverünk. A kész rántást hozzáadjuk a paprikához, jól elkeverjük és összeforraljuk.


Ha kell, akkor a végén még utánízesíthetjük.

2018. jún. 17. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a töltelék sótalan-e , nem tudom, mert lehet csak véletlenül maradt ki a felsorolásból. Viszont:

Valóban vizes amit a kérdező leírt. Az igazi töltött paprikához való mártás valódi paradicsomból készül, minimális vízzel. Én úgy szoktam, hogy vizet felforralok, amit forrásban tartok, és bele mártom pár pillanatra a paradicsomokat, így könnyen le lehet húzni a héját. Érdemes késsel egy apró keresztet vágni a paradicsomon, így a forrázásnál ott könnyen megindul, és le lehet húzni. Tudom macerás, de csak is igaziból az igazi :-)

A leforrázott paradicsomokat felkockázom és mehet a lábosba. Nagyon kevés vizet lehet alá lottyintani, így nem kap oda. Tehát azt lehet mondani, hogy úgy kezdjük, mint a befőzést.

Na most a rizs: A rizst egy külön lábosban előfőzöm apróra vágott vöröshagymával, és a félig megfőzött hagymás rizst keverem a darált húshoz. A rizs ugyanis dagad, és ha szárazon kevered hozzá, és úgy töltöd be a paprikába, akkor szét fogja repeszteni a paprikát a főlésnél a dagadás miatt. De az is lehet, hogy kemények maradnak a szemek. Tehát így helyezzük bele a megtöltött paprikákat a rotyogó paradicsomba, és akkor vesszük ki őket, mikor a paprika kissé elkezd ráncosodni. Ekkor ideiglenesen áthelyezzük őket valami tálba, és ekkor kerül bele a rántás és az egyéb ízesítés a szószba. Folyamatos kavargatás mellett, ha kicsit besűrűsödött , mehetnek bele vissza a töltött paprikák. Még egy kicsit rotyogtatjuk és kész. Ha nem akarsz bajlódni a valódi paradicsommal, el lehet készíteni sűrítményből, de akkor sem vízben főzzük meg a paprikákat, hanem a sűrítmény és kis víz keverékével csinálunk alapot, és abban főnek a megtöltött paprikák.

2018. jún. 17. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
40%

A zellert meg a zöldjét alapból kihagynám. A töltelékbe nem tennék se őrölt paprikát, se vöröshagymát, sót, borsot viszont igen

...és olaj helyett olvasztott zsírral rántanám be

2018. jún. 17. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
#3. voltam. Igen, zeller egyáltalán nem kell a hagyományos töltött paprikába, és a töltelékbe sem kell pirospaprika. A rántásba kell tenni keveset, és valóban jobb zsíron. Én "régi öregektől" tanultam meg, és úgy tuti. Ez számomra új módi, inkább azt mondanám "lusta" verzió, hogy vízben főzzük meg a betöltött paprikákat. Megfő az szépen a paradicsomlében is, lassan kell főzni és nem ég le.
2018. jún. 17. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
A 2-as jót írt. Nem olajjal, hanem zsírral kell berántani.
2018. jún. 17. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
77%

A töltelékből kimaradt a só és a bors.

Én sem a vízben főzöm meg, hanem a paradicsomlében, amibe nem teszek sem hagymát, sem zellert, mert a hagymás töltelékek adnak neki annyi ízt, amennyi kell.

Régen berántottam, ma már azt sem teszem, mert a megtöltött paprikák "száját" lisztbe mártom, az besűríti annyira, hogy nem lesz levesállagú, mert nagyon nem szeretjük (már) a rántás ízét.

2018. jún. 17. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!