Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Honnan tudom, hogy mennyit...

Roberto00 kérdése:

Honnan tudom, hogy mennyit egyek? ( többi lent )

Figyelt kérdés
az lenne a kérdésem, h ha fogyas után elértem a kívánt testsúlyom, és izomra szeretnék tömegelni, honnan tudom, hogy mennyit kell ennem, anélkül, hogy zsírra menjen? mert nem akarok elhízni újra.

2018. máj. 13. 23:10
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Megállapítod mennyi a napi alap kalória szükségleted, és annyi kalóriát eszel csak azon felül, amennyit felhasznál a sport amit csinálsz. A napi alapszükségletet meghatározza a súly, magasság életkor, és még néhány kisebb faktor. Ez felnőtteknél alap 2000. Erre jön rá a sporttal elégetett kalóriák adagja.
2018. máj. 13. 23:13
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! továbbá hogy tudom betartani a kiszámolt mennyiséget ha főtt ételt eszek?
2018. máj. 13. 23:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Kicsit kell többet enned, mint amit elhasználsz, hiszen az izom lassan fejlődik. Valami zsír mindenképpen feljön, genetika kérdése is, nemcsak a kalóriatöbbleté, de ez utóbbival éred el, hogy nagyon sok azért ne jöjjön fel.

Kitapasztalod, mennyit kell enned (azonos aktivitás mellett), mivel eddig fogytál, erről azért elég jó fogalmad lehet, ha tudod a fogyási ütemet s az eddigi kalóriamennyiséget - s próbálsz annyit enni. Ha tutira akarsz menni, nehéz kihagyni a számolást, sajna.

Főtt ételnél csak akkor tudsz viszonylag pontosan számolni, ha minden alapanyagot lemérsz grammra s a végeredményt s amennyit eszel is, ha nem eszed meg az összeset. Mások ételeinek adatait felhasználva rengeteget tévedhetsz. Ha nem saját az ételem, én aznap nem számolok, mert nem tudok.

2018. máj. 14. 01:40
 4/5 A kérdező kommentje:
koszonom szepen sracok :D
2018. máj. 14. 07:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Tudod hogy eddig mennyit ettél. Egyél kicsit többet, aztán gyorsan kitapasztalod. Meg éreznéd is kéne, hogy mikor vagy még nagyon éhes. Csak arra figyelj, hogy ne nagyon egészségtelen kaják legyenek, szerintem nem feltétlenül szükséges számolgatni.
2018. máj. 14. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!