Honnan tudom hogy le volt e permetezve a bodza?
Általában a bodzát nem szokták permetezni, mert vadon nő, gaz növény.
Mi nálunk van a kertben 2-3-bokor is. Sajnos minden évben tele van tetűvel és azokat szoktuk permetezni, meg azt is szedjük le magunknak mert nem az utcán van, hanem bent a kertben az utaktól távol.
Az utcai azért nem jó mert poros, kipufogógáz, stb.
Ha mégis esetleg valaki permetezte akkor a levelén látszik a permetszer nyoma, de egy kiadós eső után már szedhető, csak akkor meg ha már ki vannak nyílva a virágok akkor meg az eső miatt kiázik a virágpor és nem lesz a bodza szörpnek olyan intenzív bodza íze.
Menj el erdőbe, erdőszélére, mezőkre és ott szedj bodzavirágot, ne a forgalmas utak, utcák melletti bokrokról.
Ha az utcán szedted a saját házad előtt, akkor illene tudnod, permetezted-e :)
Más előtt meg nem szedjük a beleegyezése nélkül, mert az az ő tulajdona!
Nálam szilvafák vannak és az utca közepéig enyém a terület, melyet öncélúan kisajátított az önkormányzat, de azért lazán megbüntet 30 000-re, hogy nem mostam le a házam előtt más által elpottyantott szart az útról.
A szilvafáimat is rendszeresen megdézsmálják, idén pl. a beérés előtt elfogyott az összes.
Az áramszolgáltató is kisajátított egy sávot, majd kaptam a felszólítást nyírjam le a füvet hetente, vagy beperelnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!