Mennyire fozol valtozatosan?
nem tul változatos,van kb 15 féle kaja amit főzök(tudnék én mindent megfőzni,de párom nem eszi meg) és kész
szinte mind húsos,variálnu max a körettel tudok
levest maximum gyümölcslevest főzök
desszertet cukrászdából vagy palacsinta,jégkrém,
Hát akár az első v
laszoló, én is tudnék bármit készoteni , de nem eszi meg. A különleges kajákért nincs oda, hanem a hagyományosakért. Hát heti 3 nap legalább van leves, ezek is a megszokottak, éppen ami hozzávalóm van otthon, aztán nagyjából midnennap valami mást kell, amiben mindig a hús az alapanyag:)) De hogy ma mit főzők..halvány ibolyám..
én csak 17 és fél vagyok de szeretek anyámnak is főzni meg a barátomnak és a családjának is főzni amikor náluk vagyok.
otthon általában levest is csinálok (zöldség és húsleves) másodiknak pedig valami rizs,krumpli, csirkemellbe tekert sajt, vagy mustároshús, de saslikot is szoktam.
desszerttel nem szoktam sokat szenvedni.
háztartási kekszből csinálom:
1nagy tejfölt összekeverek 4kanál cukorral és 1 kanál vaniliás cukorral.
egy tepsibe lerakom egymáshoz szorosan a kekszeket egy sorba majd ráöntöm a tejföl felét. majd megint rakok rá egy sor kekszet és megint rá a tejfölt.a tetejére pedig barackbefőtt,eper meg bármilyen gyümi jó. a legvégén pedig tortazselé.:)
Mivel van egy 20 hós kislányom, muszáj változatosan főznöm sok zöldséggel :)
Minden héten van tészta (képosztás, krumplis, bolognai), főzelék (hetente többször is-zöldbab, tök, zöldborsó, finomfőzelék) hozzá fasírt vagy sült virsli vagy tojás.
Sült hús, rántott hús 1-1 alkalommal, pörkölt. Rántott zöldségek.
Levesek: karfiolleves, zöldborsó, zöldbab, gulyás (hozzá palacsinta :), vasárnap húsleves, gyümilves, zöldségleves paradicsomleves.
Ma pl. paradicsomlevest ettünk, fasírtot friss salátával joghurtos öntettel. (ebben a melegben ez esett jól)
Desszert általában gyümölcs.
3 hétre tervezzük meg a manüt előre.
Hétfőn leves+tészta kedden főzeleék, szerdán büfé(strand)-kaja csütörtökön pörkölt, ragu, pénteken hal vagy gomba, vasárnap teljes ebéd, pecseny. leves, köret, desszert.
mellett 2-3 naponta nagyobb adag levest is főzök.Figyelembe vesszük az idényt, pl most zöldborsó, eper, spenót, tojás..
Ha egyik héten csütörtökön rizs volt a köret, rögtön látod, hogy jhövő héten krumpli pl.
Ha 1. héten zöldbab volt kedden, akkor a másikon borsó, a harmadikon karalábé. Ha most szerdán hot-dog volt, akkor jövő héten pizza.
Ezek mellett mndig van valami zöldség és gyümölcs otthon.
Így változatos és takarékos is, de a lényeg, hogy nem kell gondolkodni: "na, mit főzzek?".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!