Nagyon kiült a só a sonkára és ki is száradt túlságosan. Mit csináljak vele?
Figyelt kérdés
Van egy parasztsonka darabom elég nagy.Már fehéren ül rajta a sóréteg és el se lehet vágni olyan kemény, de nincs más baja.Úgy emlékszem régen nagyanyám ilyenkor áztatta, de már nem emlékszem pontosan hogy is ment ez.Meg tudom még valahogy menteni?2018. máj. 8. 17:15
1/3 anonim válasza:
Égesd le róla a sót ilyen disznópörkölővel
2/3 anonim válasza:
Jól emlékszel, áztatni kell!
Nincs benne semmi ördöngösség, tedd bele hideg vízbe és felejtkezz el róla reggelig.
Reggel öntsd le róla a vizet és ha még mindig nagyon kemény, akkor tegyél rá újabb vizet.
A főzés meg majd csodát tesz vele.
De a legjobb lenne, ha fel tudnád darabolni és csak annyit áztatnál be, amennyit fel akarsz használni.
A maradékot meg lehetőleg fagyaszd le, hogy már ne keményedjen tovább.
3/3 A kérdező kommentje:
Akkor az úgy jó lenne, ha úgy csinálnám, hogy áztatom amíg nem jön le a só, meg kicsit felpuhul, aztán megfőzöm és amit nem eszünk meg azt szeletelve lefagyasztom? Nem romolhat meg az eljárás során?
2018. máj. 8. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!