Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit adjak a páromnak enni?

Mit adjak a páromnak enni?

Figyelt kérdés
Nehéz fizikai munkát végez és mindig csinálok neki szendvicset, de már én vagyok rosszul tőle(felvágott, zöldség,néha sajt).Próbálok változatosan adni neki,de azért látszik h. már ő is unja.Előttem inkább péksütit evett, vagy nem is evett semmit, csak délben.De mostanában rengeteget eszik, vagyis inkább enne.De nálunk nincs minden nap főtt kaja, szóval a nagyját meló alatt eszi.Mit tudtok ajánlani amivel jól lakik és a munkáját is tudja végezni.Mit szoktak ilyenkor a férfiak enni?
2010. jún. 10. 10:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A sült hús, rántott hús fél napot kibír szendvicsben. Ha ilyen meleg van, vegyél egy kis hütőtáskát (ne csak szatyrot, hanem rendes hűtőtáskát jégakuval), abba pakold a húsos szendvicset (mellesleg a felvágottnak sem árt), és a hideg üdítőért is hálás lesz a férjed!

Vegyél jobb minőségű kenyeret, magosat, teljes kiörlésűt, abban van jó szénhidrát, a fehér kenyér, zsemle szart se ér. Tegyél bele rántott húst, sült csirkemellet, töltött csirkét, fasírtot. Csomagolj mellé zöldségeket villával, vagy franciasalátát, krumplisalátát, kukoricasalátát, céklát (1 öklömnyi cékla nyersen lereszelve, hozzá 2 közepes répa lereszelve nyersen, összekeverve majonézzel - marha finom és egészséges), a fasírthoz egyszerű ecetes uborkát.

A majonéz bolti legyen, a nyers tojásos házi nagyon veszélyes ilyen melegben. A bolti kibírja hűtőtáskában fél napig.

2010. jún. 10. 10:45
 12/17 anonim ***** válasza:
81%

kevés kaja van, ami elvan hűtés nélkül is, de egy kis hűtőtáska 2-3 jégakkuval elég lehet

ecetes krumplisaláta + rántott hús

paradicsomsaláta + sült hús + kenyér

házi szalonna + paradicsom + uborka/újhagyma + zsömle

sajtos gombás omlett + pékárú

krumplikrokett + rántott hús + paradicsom

káposztasaláta + pékárú + sült hús

töltött dagadó/csirkecomb, sült csirke/pulyka/tarja/marhahús/comb, rántott pulyka/csirke/tarja/comb/ stb mind ehető hidegen is

SZENDVICSEK: minden nap más pékárúval

pl. sajtos pogácsa, croissant, bagel, tortilla, teljes kiőrlésű kenyér, sajtos kifli, bagett, barna kenyér, kukoricás kenyér, rozskenyér, magos zsömle

szinte mindegyiket nagyon egyszerűen meg lehet csinálni otthon is

ezekbe tehetsz: sült húst, rántott húst, rántott halat, sonkát, vékony szalonnaszeleteket, szalámit, kolbászt, felvágottat, fasírtot, vagdalthúst, füstölt halat, sajtokat, főtt tojást, rántottát,

kenni: sajtkrémmel, vajkrémmel, tojáskrémmel, vajjal, margarinnal, körözöttel, zöld fűszeres túróval, cottage cheese (frissajt),

zöldségek: savanyúságfélék, uborka, paprika, paradicsom, saláta, reszelt répa, hagyma, póréhagyma, újhagyma, lila hagyma, retekfélék,

kiegészítésnek: ketchup, majonéz, mustár, chutney-k

ezek kombinálásával több ezer féle szendvicset lehet csinálni és ezek csak a sós szendvicsek

lehet lekváros, nutellás, stb még édesen is:

pár példa:

bagel+csirkemellsonka+sajtkrém+ saláta + mango chutney

bagett+ vaj+ uborka + lila hagyma+ majonéz+rántott hús

tortillatekercs sült csirkemellel salátával paradicsommal és majonézzel

magos zsemle szalámival vajkrémmel és paradicsommal + hagymával

sajtos croissant + sajtkrém + 2 féle sajt + répa + uborka + sonka

sajtos pogácsa körözöttel, uborkával és sajttal töltve

magos zsemle uborkával, vajjal, párizsival sajttal, póréhagymával és majonézzel

+ adhatsz a kaja mellé gyümölcsöt: almát, banánt, narancsot, szilvát, sárgarépát

és desszertet: zabpelyhes keksz, palacsinta, linzer

2010. jún. 10. 11:00
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Első vagyok.

Nem tudja megmondani mit enne?

Ne haragudj,hogy lehet ennyire bamba? :S

Sz@rni tud egyedül?

2010. jún. 10. 11:25
 14/17 A kérdező kommentje:
Utolsó.Azért néha nálam is előfordul, h. úgy ennék valamit,de nem tudom mit.Kívánós is vagyok meg nem is.Szóval megértem,bár tény h. megnehezíti a dolgomat.AMúgy köszi a tanácsokat, nagyon jól hangzanak.Sajna a szüleimnél lakunk és max.nekm lenne időm főzni meló után.De amit meg tudok csinálni(sajna nem igazán tudok főzni), az 3-4 embernek max 1 napra elég, az meg anyagilag eléggé kikészítene.Így is alig jövök ki a fizetésből.(el akarunk költözni,mert anyagilag lehet jobban kijönnénk(vagyis nem tudjuk, mert még nem éltünk külön szülők nélkül).Próbáltam a salátát,de neki az kevés, na meg ő nagy hús imádó.Húst-hússal.De majd megpróbálom ezeket amiket írtatok, remélem izleni fog neki,mert szerencsére nem túl válogatós,de azért ő sem eszik meg mindent.
2010. jún. 10. 11:40
 15/17 anonim ***** válasza:
amiket irtunk,azokat nem bonyolult elkésziteni,olvasgass el pár receptet és rájössz
2010. jún. 10. 12:31
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Az en ferjem is nehez fizikai munkat vegez.

Reggel 6 orakkor elmegy es este 8-kor latjuk egymast leghamarabb.

O nagyon hus evo igy en rantott hust,sult hust,porkolt amiket keszitek neki.Porkolt tesztaval vagy nokedlivel,tobbi rizzsel,krumpilval(de a krumpiert nincs oda) de ha nem keszitek koretet akkor fel kenyeret biztos elvisz magaval(itthon sutom a kenyeret).Ehez szeret vinni valami zoldseget(paradicsom,salata,savanyusag) es valami edesseget(joghurt,banan,ha sutok vmi sutit:bukta,palacsinta).Teny,hatalmas etvagya van:)

Es este is mindig fott kaja van itthon,mert mindennap fozok ugyanis az 1 eves kisfiammal vagyok itthon es amugy is szeretek fozni.

Remelem tudtam egy kicsit segiteni:)

2010. jún. 10. 20:36
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek
2010. jún. 11. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!